G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Ak Parti Halkın Sesi, Halkın Yüreğidir"

"Ak Parti Halkın Sesi, Halkın Yüreğidir"

"AK PARTİ HALKIN SESİ, HALKIN YÜREĞİDİR"

Sağlık Bakanı Akdağ’ın hayata geçirdiği sağlıkta dönüşüm reformuyla, ilçe ve köylere sağlık hizmetlerinin çağdaş biçim ve yaklaşımla verildiğini, hava ambulansı sistemiyle devletin anında ve zamanında vatandaşın i imdadına yetiştiğini vurgulayan Aydemir, “AK Parti halkın sesi, halkın yüreğidir. Bu çağdaş hizmetler de insanı eşrefi mahlukat olarak görmenin eseridir“ dedi.

AK DAVA GÖNÜL DAVASIDIR
Ak Parti döneminde, 8.5 yıllık hizmet atılımlarıyla , geçmiş iktidarlar döneminde yaşanan çilelere, sıkıntılara son verildiğini, sorunlara yerinde çare üretildiğini ifade eden Aydemir, “AK Hizmet davası bir gönül davasıdır. İnsanı sevmek, insana saygı göstermek davasıdır. Halkla iç içe, gönül gönüle olma davasıdır. Sağlık alanında Sayın Bakanımız bir ilki hayata geçirdi. Dünyanın hayranlık duyduğu hava ambulansı sistemi, Aile hekimliği projeleriyle sağlık hizmetleri köylere kadar ulaştırıldı” diye konuştu.
Sağlık alanında yeni ve uluslar arası çapta bir projenin daha hayata geçirilmekte olduğunu söyleyen Aydemir, içinde 6 yeni sağlık tesisinin yer alacağı Sağlık Kampüsü projesiyle halkın tüm sağlık sorunlarını bir merkezden alabileceğini belirtti.

İNSAN SEVGİSİNE DAYANAN HİZMET FELSEFESİ
AK Parti iktidarının sosyal hizmetlerine de değinen Aydemir şunları söyledi, “Eskiden çaresizlik içinde, yokluk içinde, yoksulluk içinde kaderine terk edilen vatandaşımıza, bugün devlet yardımı ayağına kadar getirerek ulaştırılıyor. AK Parti iktidarı, bu destekleri bir sosyal devlet anlayışıyla, insan onur ve haysiyetine saygı göstererek yapıyor. Çocuklarını okula gönderemeyen ailelere çocuk başına eğitim desteği veriliyor. Özürlü çocuğu olan ailelere maaş bağlanıyor. Bu hizmetler Türkiye’de bir ilktir. AK Parti’nin insan sevgisine dayanan hizmet felsefesinin bir sonucudur.”

KÖYLERE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM
Köylerin yaşanabilir olması, insani tüm hizmetlerin sağlanması amacıyla AK Parti iktidarı döneminde KÖYDES projesinin uygulamaya sokulduğunun altını çizen Aydemir şöyle dedi, “KÖYDES köylü kardeşlerimize hizmet amacıyla oluşturulan tarihi bir projedir. Çağdaşlaşma projesidir. Bu projeyle kanalizasyondan içme suyuna, yoldan aydınlatmaya kadar tüm köylerimiz yenileniyor. Bu projeyle köylerimizin tarımsal üretimine destek sağlanarak, çiftçi kardeşlerimizin, besicilerimizin emeklerinin katma değer üretir hale gelmesi sağlanıyor.”

SODES YAKLAŞIMI
Kırsal kesim yoğunluklu olarak hayata geçirilen bir diğer önemli projenin SODES yaklaşımı olduğunu vurgulayan Aydemir, köylerde halıcılık başta olmak üzere el sanatlarının desteklendiğini, ev hanımlarının el emeği ve göz nuruyla ailelerine katkı sağlar hale getirildiğini belirtti.
AK Parti’nin eğitimde çığır açan hizmetlere imza attığını, eğitimin tabana yayıldığını hatırlatan Aydemir, YİBO uygulamalarının özellikle köy çocuklarına eğitim fırsatı sunduğunu, kız çocuklarının eğitime katılmasını sağladığını kaydetti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ DÖNEMİ BAŞLADI
Erzurum’un AK Parti döneminde ikinci üniversiteye kavuşturulduğunu, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilin Eğitim şehri haline geldiğini bildiren Aydemir, “Artık ilçelerimizde, köylerimizde çocuklarımız, gençlerimiz eğitim kaygısı çekmiyor. AK Parti ilk ve orta öğretimde olduğu gibi, Yüksek öğretimde de yeni ve çağdaş bir ufuk oluşturarak, yüksek öğretimden herkesin yararlanmasının önünü açtı” dedi.
AK Parti iktidarının Başbakan ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülke için yeni bir vizyon oluşturduğunu, fikir, inanç ve teşebbüs özgürlüklerinin hayata geçirildiğini, yapısal değişim ve dönüşümle Türkiye’nin dünyada lider ülke konumuna taşındığını ifade eden Aydemir şunları söyledi, “AK hizmet davası önce insan odaklıdır. İnsana saygı davasıdır. Toplumsal kucaklaşma, dayanışma, yardımlaşma davasıdır. Gelişen ve büyüyen Türkiye için el ele, gönül gönüle olma davasıdır. Halka hizmeti hakka hizmet olarak görme davasıdır.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı