G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK PARTİDE YÜZLER GÜLÜYOR

AK PARTİDE YÜZLER GÜLÜYOR

AK PARTİDE YÜZLER GÜLÜYOR

AK PARTİDE YÜZLER GÜLÜYOR

2 Haziran seçimlerinde milletvekili olabilmek için 126 aday adayının başvuruda bulunduğu AK Parti`ye halkın ilgisi de her geçen gün artıyor. Ocak ayında 41 bin üyesi olan partinin bugün itibariyle üye sayısı 63 bin 140 oldu.

12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala AK Parti`de yüzler gülüyor. Aday adaylığı başvurusunda 2007 seçimlerine oranla bir rekora imza atan partiye halkta yoğun ilgi gösteriyor.  
İl başkanlığından alınan son resmi verilere göre 41 bin olan üye sayısı bugün itibariyle 63 bin 140`a ulaştı. AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç,  son bir ayda 22 bin 105 kişinin üye olduğunu söyledi.
AK Parti`nin toplam üye sayısının 18 bin 286`sını kadınlar, 11.449`unu ise gençler oluşturuyor. AK parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti`nin sekiz yıllık iktidarı döneminde önemli hizmetlere imza attığını belirterek, vatandaşların seçimler öncesinde partiye yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

ÜLKE GENELİNDE DE İLK SIRALARDA

Erzurum AK Parti teşkilatı üye sayısı bakımından da Türkiye`de ilk sıralarda yer alıyor. Nüfus oranlarına bakıldığı takdirde ülke genelinde üye sayısı bakımından ilk sıralarda yer aldıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, "Hedefimiz 12 Haziran seçimlerinde 6 milletvekilinin tamamını almak. Bunun için çalışıyoruz. Anketleri bize bunu gösteriyor. Elimizdeki verilerde boşuna değil. 63 bin üyesi olan bir partinin başka hedefi de olamaz zaten. Üye sayısı bakımından ilk 10 il arasındayız. Hem aday adaylığı başvurularında hem de üye sayısında rekorlara imza atıyoruz. 12 Haziran seçimlerinde de Türkiye`deki en yüksek oyu alarak önemli bir rekora daha imza atmayı düşünüyoruz" dedi.

YURT GENELİNDE 5 MİLYON ÜYEYE ULAŞTI

Erzurum`da üye sayısında patlama yaşayan AK Parti ülke genelinde de 5 milyon üyeye ulaştı. İktidar partisinin 81 il örgütünden, genel merkeze ulaşan son resmi verilere göre üye sayısı 5 milyon 3 bin 975`e ulaştı. Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem son bir ayda 283 bin kişinin üye olduğunu söyledi.

AK Parti`nin beş milyon kişiyi aşan üye sayısının, ülke genelindeki toplam seçmen sayısına oranı ise yüzde 10,14 olarak hesaplandı. AK Parti Teşkilat Başkanı Erdem, Başbakan Erdoğan`ın 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oy hedefi koymasının boşuna olmadığının bu verilerden anlaşılması gerektiğini söyledi. Türk halkının yapılan hizmetleri anlayıp kıymetlendirdiğini belirten Erdem, `Aksi takdirde yüzde 36.5`lar ile başlayıp 9 yıl sonra yüzde 50 hedefi nasıl konulabilirdi ki` dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli