G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Partili Vekile Tazminat Davası

AK Partili Vekile Tazminat Davası

AK Partili Vekile Tazminat Davası

Erzurum'da faaliyet gösteren dershane yöneticileri; TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay 'ın dershaneler için; 'Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu. Bir tür paralel yapılanma haline geldi' sözlerini yargıya taşıyacak.


Erzurum Palandöken Dershaneler Birliği (PAL-DER), dershaneleri 'KCK' yapılanmasına benzeten ifadelerinden dolayı milletvekili Atalay hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunup, ardından da manevi tazminat davası açacak. PAL-DER Başkanı Birol Turgut, özel bir dershanede yönetim kurulu üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenlendi. Turgut, Ardahan Milletvekili'nin benzetmesini çirkin ve kabul edilemez olarak nitelendirerek, "Orhan Atalay'ın yapmış olduğu 'Dershaneler KCK gibi paralel gibi yapılanma' sözü bizi derinden yaralamıştır. Sayın milletvekilimizin bu benzetmesi, bizleri terörist olarak göstermesi, o fiilleri işleyenlerin neler yaptığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bizlerin kalemimiz dışında ne bir silahımız, ne de molotof kokteylimiz olmuştur." dedi.


PAL-DER başkanı dershanelerin yasalara göre açıldığını ve hizmet verdiğine de vurgu yaparak,"Dershaneler Milli Eğitim Bakanlığı'na ve yasalara bağlı olarak açılan ve hizmet veren eğitim kurumlarıdır. Dershanelere gelen çocuklar ve gençler de, bu ülkenin geleceğini omuzlamak için eğitimi önemseyen ailelerin evlatlarıdır, terörist değildir. Yaptığı açıklama ile bizleri üzen Orhan Atalay'a karşı 120 bin liralık manevi tazminat cezası açmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.



Turgut, Milletveki Orhan Atalay'ın 'KCK' benzetmesinden dolayı Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı tarafından eleştirilmemesinin ise kendilerini daha da üzdüğünü vurguladı.


'ATALAY, İKİ AYDA KARAR DEĞİŞTİRDİ'

PAL-DER Yönetim Kurulu üyesi ve eğitimci Mehmet Yıkılmaz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın iki ay öncesine kadar dershanelerin kapatılmasına karşı olduğunu ve buna yönelik kanun tasarısına en çok kendisinin karşı olduğunu dikkat çekti.


Atalay ile arkadaş olduklarını ve iki ay önce Erzurum'da bir aray gelip bu konuyu görüştüklerini aktaran Yıkılmaz, "Bize, dershanelerin kapanmasına ve kanun tasarısına en çok kendisinin karşı olduğunu belirtmişti. 'Ben Ardahan'da eğitim düzeyi Robert Koleji seviyesine çıkmadıkça Milli Eğitim Komisyonun'da bu tasarının geçmemesi için var gücümle çalışacağım' demişti. 2 ay sonra bu kararından dönüş yapmasına anlam veremedik. Çok üzücü bir benzetmede bulunarak, bizleri derinden yaraladı." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false