G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Akaryakıtçılar da zamlardan memnun değil

Akaryakıtçılar da zamlardan memnun değil

Akaryakıtçılar da zamlardan memnun değil

85421İHSAN KUMRU-Her geçen gün benzin fiyatlarına gelen zamlar akaryakıt istasyon sahiplerinin işlerinin yarı yarıya düşme noktasına getirdi.

Avrupa`nın en pahalı benzinini sattıklarını belirten akaryakıt işletmecisi Vahdettin Karkoç, akaryakıt sektörünün can çekiştiğini söyledi.

Karokç, ? Her geçen gün benzin fiyatlarına gelen zamlardan dolayı bizim işlerimizde yarı yarıya düşme meydana geldi. Avrupa`nın en pahalı benzinini satıyoruz. Haliyle vatandaşlarımız ise benzin istasyonlarına geldiği zaman sadece yolda kalmaması adına en fazla 50TL aracına benzin koyuyor. Şuanda akaryakıt istasyonları olarak bizler can çekişiyoruz.

 Arabası olan birçok vatandaşın kapısının önünde araçları boş yatıyor. Çünkü benzin fiyatlarının her gün zam gelmesinden dolayı vatandaşlar araçlarını kullanmıyorlar. Böyle olunca haliyle bizim işlerde de büyük oranda düşme meydana geldi. Hatta birçok akaryakıt bayileri etmesinden dolayı kapatmak zorunda kaldı. 54 istasyondan şuan 10 tanesi iş yapmadığından ötürü kapandı. Bizim isteğimiz benzin fiyatlarının düşmemesi bu gidişata son verilmesini istiyoruz.

Akaryakıt bayileri olarak bizleri öyle anormal düzeylerde para kazandığımız filan yok. Şu anda litre başına 5 kuruş zarar ediyoruz. Hiçbirimiz dayanacak güçte değiliz. En fazla bir sene sonra petrol istasyonları kapılarına kilit vurup, gidecek. Türkiye genelinde akaryakıt bayisinin bulunduğu hesap edilecek olunursa, işsizlik ordusuna yüz binlerce insan eklenecektir. Bir petrol istasyonunda pompacısından, araba yıkayan işçisine varıncaya kadar binlerce insan ekmek yiyor.

Bir petrol istasyonu para kazanamadıktan sonra, bu insanlara nasıl kazandıracak? Biz bayilere yeni uygulama doğrultusunda formül dağıtan EPDK, önümüzdeki iki ay içerisinde işsiz kalacak olanlar için bir formül bulacak mı? Ayrıca, bu benzin artışlarından ötürü bazı dağıtım şirketleri ve özellikle de bayi işletmeleri faaliyetlerini sürdüremez noktaya gelecek, bundan da ülke ekonomisi ve istihdam olumsuz etkilenecektir? dedi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false