G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Akdoğan: HDP kendi celladına aşık olmuş

Akdoğan: HDP kendi celladına aşık olmuş

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terör örgütünün silahına susturucu olmanın, gazetecilik olmadığını söyledi..

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör örgütünün silahına susturucu olmak, gazetecilik değildir. Örgüt ve yandaşları dökülen kanı, saray tartışmalarıyla kapatamazlar, örtemezler" dedi.

Parti binalarına saldırılmasının da yanlış olduğunu kaydeden Akdoğan, "Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doğru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız" şeklinde konuştu.

Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."

"Terörle mücadele sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçtir"

Terörle mücadelenin sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçtir olduğunu ve bu sürecin kararlılıkla devam edeceğini belirten Akdoğan, "Böyle süreçlerde terör örgütünün dezenformasyonuna ve çarpıtmalarına kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Örgütün yalan makinesine dönüşen kanalları üzerinden yayılan, milletimizin moralini bozmayı amaçlayan propagandalarına kesinlikle alet olmamak gerekiyor. Bu yüzden sadece yetkili birimlerimizin yaptıkları açıklamalar esas alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yalçın Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir, terörle mücadele çok boyutlu ve kararlı bir şekilde sürecektir. Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlardan geri adım atılmayacaktır. Çözüm sürecinde oluşan güvenlik açığı ortadan kaldırılacaktır. Bu mücadele hukuk içinde, vatandaşımızı korumak için onların hak ve hukukunu muhafaza altına almak için yapılmaktadır. Hükümetimiz, güvenlikçi politikalara savrulmuş değildir. 13 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiği kazanımlardan geri adım atmayız, reformlardan vazgeçmeyiz, hizmet ve yatırımlardan geri durmayız."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor. Parti binalarına saldırılması da yanlıştır. Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doğru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız" dedi.

Operasyonların bir sebep değil sonuç olduğunun altını çizen Akdoğan, "Bu operasyonlar bir sebep değildir, bir sonuçtur. Örgütün başlattığı serhildan çağrıları sonrasında gerçekleştirdiği kanlı saldırıların bir sonucudur. Bunun çok iyi anlaşılması gerekiyor. Bir kısım medyanın, kendisini terör örgütünün propaganda birimi haline getirmemesi gerekir. Teröre, teröristlere, terör örgütüne, onun yandaşlarına laf söyleyemeyenler, terörü, terörle mücadele eden hükümeti suçlamaktadır. Bu sorumsuzluktur, örgüte dolaylı destek olmaktır" diye konuştu.

"HDP KENDİ CELLADINA AŞIK OLMUŞ"

Çözüm sürecini HDP´nin bitirdiğini söyleyen Akdoğan, "HDP, kendi celladına aşık olmuş. Barajı geçmek için Çözüm Süreci´nin düşmanlarıyla kirli bir işbirliğine girmiştir. HDP, oy hesaplarıyla süreci havaya uçurmuştur. HDP, terör örgütünün açık destekçisi, uzantısı ve siyasi şubesi gibi hareket etmektedir. Davul Demirtaş´ın boynunda, tokmak Kandil´in elindedir" dedi.

Operasyonlardan geri adım atılmayacağının altını çizen Akdoğan, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir, terörle mücadele çok boyutlu ve kararlı bir şekilde sürecektir. Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlardan geri adım atılmayacaktır. Çözüm sürecinde oluşan güvenlik açığı ortadan kaldırılacaktır. Bu mücadele hukuk içinde, vatandaşımızı korumak için onların hak ve hukukunu muhafaza altına almak için yapılmaktadır. Hükümetimiz, güvenlikçi politikalara savrulmuş değildir. 13 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiği kazanımlardan geri adım atmayız, reformlardan vazgeçmeyiz, hizmet ve yatırımlardan geri durmayız" ifadelerini kullandı.Kaynak:Haber10



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı