AK Parti`de 550 milletvekili adayın tanıltılmasının ardından gözler seçimmeydanlarına odaklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun da imzası bulunan adaylar ve parti teşkilatı için seçim kılavuzu yayınladı. Hazırlanan kılavuzda, kullanılacak materyallerden, konuşma metinleri ve sloganlara kadar bir çok konuda önemli tavsiyelerde bulundu.
Adaylardan Twitter`dan Youtube`a,Facebook`tan Instagram`a kadar sosyal medyayı etkin olarak kullanmaları istenirken, "Seçim bölgenizdeki kanaat önderleri ile sürekli iletişim içinde olun" mesajı verildi. Vatandaşla güleryüzlü olmaya, tartışmalardan uzak durmaya kadar her detayın yer aldığı kılavuzda 43 hassas kuraldan bazıları şunlar şu şekilde:
ÇEVREYE DUYARLI KAMPANYA YÜRÜTÜN
Çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kâğıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanın. Görüntü, ses ve gürültü kirliliğine sebep olmayın. Çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütün.
BÜROLAR ENGELLİLER İÇİN UYUMLU OLSUN
Seçim bürolarını merkezi noktalarda kurun. Bürolar engelli vatandaşların da kullanımına uygun olsun. Seçim bürolarında, seçmenlerin AK Parti ve adaylarla ilgili merak ettikleri sorulara en kısa zamanda cevap verin. Seçim bürolarında sorumlular belli olsun. AK Parti teşkilatlarının yetkili kılmadığı kişilerin sorumlu gibi algılanmasının önüne geçin.
GÜNLÜK RAPOR TUTUN
Kampanya etkisinin ölçülmesi, ileride oluşabilecek problemlere vaktinde önlem alınması ve hedef kitlenin sağlıklı tanımlanması açısından teşkilatlar ve seçim büroları, yaptığı çalışmaları günlük olarak raporlasın. AK Parti`nin icraat, vaat ve hedeflerini mümkün olduğunca daha fazla seçmene ulaştırın. Gençlere verilen önemin vurgulanması için teşkilatlar ve seçim bürolarında görev yapacak kadrolar genç, birikimli ve bölgenin genel yapısına uygun olsun.
KENDİ BAŞINIZA SLOGAN BULMAYIN
Konsept bütünlüğünün bozulmaması açısından partinin hazırladığı slogan ve metinlerin dışında kendi başınıza hazırladığınız slogan ve metinleri kullanmayın. Farklı renk ve yazı karakterlerinden oluşan dokümanlar bastırıp dağıtmayın. Kılavuzda Başbakan Ahmet Davutoğlu da, adaylara halkla iyi iletişim kurmaları yönünde mesaj verdi.
Halka güleryüzlü yaklaşın
Seçmenle iletişim kurulurken hiçbir şekilde tartışmaya girilmemeli ve adaylar seçmene sabır ve güler yüzle yaklaşmalıdır. Kullanıcılarla herhangi bir polemiğe girmeden soru ve yorum yanıtlanmalı. Hem seçmenle hem de diğer partilerle herhangi bir tartışmaya girilmemeli. Yaşam tarzı ve kültürel unsurlarla ilgili içerik paylaşırken farklı değerlere saygı gösterilmeli.
Sosyal medyayı kullanın
Ülkemizde 37.7 milyon internet kullanıcısı var. 18 yaş ve üstü seçmen niteliğine sahip kullanıcıların sayısı ise yaklaşık 23 milyon. İnternet kullanıcılarının hemen hepsinin sosyal medyada aktif oldukları biliniyor. Sosyal medya önceliklerimizden biri. Resmi hesaplardan güncel bilgileri seçmenle paylaşılmalı, seçmenlerin sorularını cevapsız bırakmamalıdır.
Kanaat önderleri ile görüşün
STK`lar ile kurulacak ilişki, kampanyamız açısından son derece önemli. Hiçbir ayrım gözetmeden toplumun bütün kesimleriyle diyaloğa girin. Düğün, toplantı ve cenaze törenlerinden haberdar olun ve katılım sağlayın. Seçim bölgelerindeki kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olun. Kanaat önderlerinin olumlu algısı, adayın daha kolay kabullenilmesini sağlar.
Gençlerle iletişim kurun
Partimizin mesajları seçmene en etkili şekilde ulaştırın. İnsanlarla yüz yüze görüşmeler yapılmalı, esnafla bire bir temas halinde olunmalı, ev ziyaretleri gerçekleştirin. Ancak bu iletişim çalışmalarında esnafın rahatsız olmasına, trafiğin tıkanmasına neden olacak davranışlardan uzak durun. Mümkün olduğu kadar çocuklarla ve gençlerle etkili ileşim kurun.
Şehrinizin maçlarına gidin
Şehrinizin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gidin ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşın. Spor takımlarını destekleyen içerikler oluşturun ve fanatizmden kaçının.
Kaynak : Yeni Şafak