G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ak Parti`de 800 bin Görevli

Ak Parti`de 800 bin Görevli

Partilerin seçim güvenliği için sandık başında görevlendireceği kişi sayıları netleşti.

Seçim hazırlıkları konusundaki genel felsefesini "Bir seçim biter, diğeri için hazırlıklar başlar"diye tanımlayan Ak Parti, 7 Haziran seçimleri için çalışmaya 30 Mart 2014`deki yerel seçimlerden hemen sonra başladı. Son bir yılda sadece seçim için, 81 ilin katıldığı toplam 22 bölge toplantısı yapıldı. İl ve ilçelerde Seçim Koordinasyon Merkezleri faaliyete geçirildi. Son olarak da Nisan ayı ortalarında Antalya`da bir final toplantısı yapıldı. Bu süre içerisinde sandıklarda görevli olacaklar eğitildi. Ayrıca tüm teşkilatlar, parti üyelerini tek tek ziyaretle görevlendirildi.

GEZİCİ GÖZLEMCİ DE VAR

2003 yılından bu yana AK Parti`nin Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan ve 7 Haziran seçimlerinde de koordinasyondan sorumlu olarak görev yapacak olan Mustafa Ataş, Al Jazeera`nin sorularını yanıtladı. Ataş, 7 Haziran gecesi yaklaşık 800 bin kişinin görevli olacağını söyledi: "Her seçimde en yüksek oyu almış olan dört partiye tanınan sandıklarda, bir gözlemci bir de sandık kurulu üyesi bulundurma hakkını kullanıyoruz. Dolayısıyla 173 bin sandıkta, tüm il ve ilçelerde görevli olacak isimleri biz Yüksek Seçim Kurulu`na bildirdik. Bunun dışında gezici gözlemcilerimiz olacak. Sandıkların bulunduğu tüm binalarda ayrıca kat ve bina sorumlularımız olacak. Bunlar herhangi bir olumsuzluk ya da haksızlık olması durumuna karşı görevli olacaklar. Dolayısıyla yaklaşık 700 – 800 bin kişi bilfiil seçim gününde görevli."

HUKUKÇULAR HAZIR BEKLEYECEK

AK Parti İstanbul Milletvekili olan Mustafa Ataş seçimlerde görev yapmak üzere hukukçulardan kurulu bir ekip de oluşturacaklarını söyledi: "Müdahale edilmesi gereken hukuki bir konu ya da durum olması ihtimaline karşı hukukçularımız görevli olacak. Bunlar il, ilçe parti merkezlerinde hazır bulunacaklar, herhangi bir itiraz durumunda gerekli dilekçeleri hazırlayacaklar."

EĞİTİMLER TAMAMLANDI

AK Parti`nin seçimlerde görev alacak kişiler için parti içindeki eğitim faaliyetini tamamladığını söyleyen Ataş, finali Antalya`da yapılan toplantı ile yaptıklarını belirtti. "En son Antalya`da Nisan ayında Seçim İşleri Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Bu toplantıya İl Seçim Koordinasyon Merkezleri Başkanları, bir eğitimci ve bir hukukçu katıldı. Üyelerimizden, sandıklar açıldıktan sonra, sonuçlar kesinleşene kadar sandıkların başında izlemelerini istiyoruz. En önemli hassasiyet Oyun kullanılması, yüksek bir katılım sağlanması." AK Parti sandıkların son ana kadar terk edilmemesi için, sandık görevlilerinin kumanyasını da sürekli hazır ediyor. İl ve ilçe teşkilatları, görevlilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

 


İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

Anahtar Kelimeler: Ak Parti`de 800 bin Görevli
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli