G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Albay Özenalp Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Albay Özenalp Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Albay Özenalp Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan ve bir süre önce Mamak Askeri cezaevi'nde beyin kanaması geçiren Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp (49), tedavi gördüğü GATA'da dün yaşamını yitirdi.

Yaşamında ilk defa küçük kızına yalan söylediğini ve gizli bir görev nedeniyle cezaevinde bulunduğunu mahkemedeki savunmasında anlatan Özenalp, yaşamının bundan sonra kalan kısmını kendisine tuzak kuranları bulmaya adayacağını söylemişti. Özenalp'in cenazesi bugün defnedilecek.

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Özenalp, Mamak Askeri Cezaevi'nde 26 Nisan Cumartesi günü açık görüş sırasında beyin kanaması geçirmişti. Eşi ve çocuklarının gözleri önünde düşen Özenalp, GATA'ya kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

CENAZESİ BUGÜN

Özenalp'in dün saat 11.00 sıralarında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Özenalp'in cenazesi bugün saat 11.00'de GATA'da yapılacak törenin ardından Kocatepe Camii'ne getirilecek, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası ise Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

"KARA MİZAH"

Kurmay Albay Özenalp, mahkemedeki savunmasında şunları söylemişti:
18 yıla yakın bir kısmı denizlerde geçen öğrencilik dahil 32 yılı aşkın süren meslek hayatım diğer bir deyişle ömrümün üçte ikisi süresince TürkiyeCumhuriyetini ve hiçbir ayrım yapmaksızın onu temsil eden hükümetleri dünya denizlerinde ve limanlarında temsil edip hak ve menfaatlerini canım pahasına korumaya ant içmişken, bugün burada gerçek olmadıkları yüzlerce kez ispatlanmış, zaman ve mekan çeliskileriyle dolu rüyamda dahi göremeyeceğim dijitallere dayanarak suçlanmamı ve evrensel hukuk kurallarının aksine suçsuz olduğumu kanıtlamamın beklenmesini kara mizahtan başka bir ifade ile tanımlayamıyorum.”

"İDDİANAMEDE BENİMLE İLGİLİ TEK DOĞRU ŞEY..."

Ev adresim ve kaldığım cezaevinin dahi yanlış yazıldıgı bu iddianamede benimle ilgili tek doğru adım, soyadım ve nüfus kaydıma ait hususlardır.

"KIZIMA HAYATIMDA İLK KEZ YALAN SÖYLEDİM"

Halen hukuki ve sosyal gerekçelerini anlayamadığım tutukluluğumdan çocuklarımın ve özellikle de 7 yaşındaki kızımın etkilenmemesi için son 5 aydır kendileri ile görüşebildiğim 5 açık görüş saati boyunca inançlarımın aksine benim için en büyük onursuzluğu yapıp içimden bana inanmalarını temenni ederek kızıma hayatımda ilk kez yalan soyledim. Ona çok gizli bir görev için seçildiğimi, burada eğitim aldığımı, görevin ne zaman biteceğini ve eve ne zaman döneceğimi bilmediğimi söylüyorum.

"KALPLERİ KAN AĞLAYARAK BAŞLARI DİK YÜRÜYORLAR"

Bana belli etmek istemeseler de onlar da kendilerini bu yalana inandırarak kalpleri kan ağlayarak da olsa yine başları dik yürüyorlar.

"İTİBARIMIN GERİ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM"

Bugün burada bulunanların ve sizlerin huzurunda bizlere bu alçakca tuzakları kurarak çocuklarımın kalplerini kanatan hainleri bularak, yine Yüce Türk adaletinin huzuruna çıkartmak için hukuk kuralları çerçevesinde elimden gelen her şeyi yapacağıma yemin ediyorum. Sayın Mahkemeden kısa sürede yargılamayı tamamlayarak ailemin mağduriyetinin giderilmesini, suçsuzluğumu ve hakkımda bu komploları yapan ve şiddet ile lanetlediğim asıl failleri ortaya çıkararak itibarımı geri vermesini talep ediyorum."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli