G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ALİ DEMİRHAN NEDEN MİLLETVEKİLİ OLMALI?

ALİ DEMİRHAN NEDEN MİLLETVEKİLİ OLMALI?

ALİ DEMİRHAN´DAN ŞAMPİYONLUK PRİMİ SÖZÜNÜ ALDIK

 

 

ALİ DEMİRHAN´IN HEYECANI VE ERZURUM 

Önceki gün Erzurum´a gelen Erzurumspor´un Efsane Başkanı Ali Demirhan´la bugün uzun bir süreden sonra sohbet etme fırsatımız oldu.

Tabi sohbetimizin ilk önceliği her ne kadar da 24 Haziran´da yapılacak olan Seçimler olsa da Ali Demirhan´ı bu şehre sevdiren ve Ali Demirhan´ı markalaştıran Erzurumspor´u konuşmadan da edemedik?

Ali Demirhan aylar sonra yine Baba ocağı Erzurum´a Hizmet etmek için kolları sıvamış ve aynı heyecanla anlatmaya başlıyor?

Kelimeler dudaklarından dökülürken o heyecanını dinleyenleri de heyecanlandırıyordu.

Siyasette ne güzel şeydir; Heyecan. 

Hele bir de inandığınız bir dava uğruna ise siyaset. 

AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ali Demirhan´dan bahsediyoruz. 

Hukuk Fakültesi Mezunu bir Avukat, aslına bakarsanız Avukatlıktan ziyade bir Gönül yazarı, Hangi gönle nasıl gireceğini samimiyetiyle ve inanmışlığıyla dışa yansıtan bir yazar yani bir yanıyla meslektaşımız? 

Erzurumlu? 

O kadar heyecanla anlatıyor ki hedeflerini. 

Siz de onu dinlerken heyecanlanıyorsunuz. 

Bir milletvekili aday adayının bu motivasyonu ve bir şeyleri yapabilme isteği hoş. 

Sizi bilmem de; Biz gerçekten özlemişiz yerel siyasette bu duyguyu. 

Gerçekten özlemişiz Erzurum´da siyaseten yeni yüzleri. 

Aslına bakarsanız; Ekonomik ve Sosyal olarak güçlü bir insanın siyasette sorumluluk alması güzel. 

Zaten Genel Seçim kararı sonrası Erzurum´a Hizmet etmek için hiç düşünmeden kararını veren bir isim Ali Demirhan? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´a bağlı, onun siyasi düşüncelerini yıllardan bu yana yürekten destekliyor. 

Erzurum ile ilgili onlarca düşünce var kafasında. 

Yeni İstihdam olanakları; Yeni hedefler. 

Ankara´da Erzurum´un ve Erzurumluların sesi olmak istiyor. 

Erzurumlu ile Ankara arasında bir köprü vazifesi görmek. 

Bu şehre katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmek. 

Kısaca ben bir aday adayı olayım; İsmim yürüsün diyenlerden değil. 

Aksine; AK Partiye, inandığı değerlere, davada benimde söyleyecek sözüm var diyenlerden. 

Kendinden emin, kararlı, heyecanlı, entelektüel, ama bir o kadar da halk adamı. 

Anlaşılan o ki biz daha çok Ali Demirhan ismini duyacağız. 

Sohbet iyice koyulaştıkça hemen Erzurumspor´un bu hafta sonu Play-Off´a yükselmesi için bir puana ihtiyacı olduğu Altınordu maçı hakkındaki düşüncelerini soruyoruz. 

Ali Demirhan, Erzurumspor´un zaten her maça çıkarken 1 Puanının Onursal Başkanımız Sayın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen sayesinde cepte olduğunu söylüyor. 

Nasıl yani? 

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Türk Futbol tarihinin Altın çağını Başkan Mehmet Sekmen sayesinde yakalamıştır. Biz iki sezonda Erzurum´a iki Şampiyonluk ve İki Kupa kazandırdık. Bu başarının önünde her ne kadar da Kulüp Başkanı olarak benim ismim öne çıksa da itiraf etmeliyim ki, Başarıya giden bu yolda şahsımız ve yönetici arkadaşlarımı her zaman destekleyen ve motive eden gerçek mimarın ismi hiç şüphesiz Onursal Başkanımız Mehmet Sekmendir. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor her maça Mehmet Sekmen´den aldığı güç sayesinde bir puan cepte başlamaktadır. O yüzden hiçbir Erzurumspor taraftarının şüphesi olmasın. Erzurumspor Play Off´a yükselecek ardından da önümüzdeki sezon Süper Lig´de mücadele edecektir. 

Konuyu yeniden siyasete getirmeden önce Erzurumspor´a Süper Lige yükselmesi durumunda ne gibi bir katkınız olacaktır diye soruyoruz. 

Ali Demirhan, ?Elbette bu heyecana ortak olmak gerekir. Sizin aracılığınızla buradan duyuruyorum. Büyükşehir Belediye Erzurumspor´a Şampiyonluk Prim Sözü Veriyorum.? Bu sayede sohbetimizin esnasında AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ali Demirhan´dan Erzurumspor´a Şampiyonluk Prim sözünü de almış olduk. 

Peki, Erzurum İçin bunca hedefleri olan Ali Demirhan Kimdir? 

Bugüne kadar ki yaşantısı boyunca ne gibi başarılara imza atmıştır? 

Ali Demirhan Gerçekten Milletvekili seçilmesi durumunda Erzurum´a faydalı işler yapar mı? 

İşte bu soruların cevaplarını kendi dünyamızda cevaplamamız için size kısaca Ali Demirhan´ı anlatıyoruz. Kararı da siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz. 

1976 yılında Erzurum´da dünyaya gelen Ali Demirhan, Okul yıllarından itibaren siyasete yakın ilgi duymuştur. Refah ve Fazilet Partilerinde çeşitli kademelerde görevler üstlendi. 

Daha 2000´li yılların başında iş hayatına atılan Ali Demirhan, kısa sürede enerji, inşaat, yapı malzemeleri turizm ve gıda sektöründe önemli yatırımlara imza attı. 

Türkiye´nin pek çok yerinde Türkiye için öncü sayılabilecek alanlarda yatırımlara ağırlık veren Demirhan, Mirhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2009 yılında Yurt dışında en başarılı işadamı ödülüne layık görüldü.  

Türkiye´ye yabancı sermaye girişinde aktif rol üstlenen Ali Demirhan özellikle inşaat ve enerji alanında Türkiye´deki yatırımlara Körfez ülkeleri şirketlerin ilgisini çekti. Her yıl Körfez ülkeleri işadamları ve Türk iş dünyasının seçkin isimlerini bir araya getirdiği forumlar düzenleyen Ali Demirhan pek çok uluslararası organizasyonda Türkiye´yi temsilen konuşmacı olarak katıldı. Demirhan bu özellikleriyle Körfez ülkeleri içerisinde Türkiye´nin en güçlü lobisi olarak adını duyurmayı başardı. 

Çok sayıda yabancı yatırımcıyı Türkiye´ye gelmeye ikna eden Ali Demirhan´ın ürettiği projeler sayesinde bugün binlerce genç iş bulurken 3 milyar dolardan fazla yatırım çoktan üretime döndü.  

Yurtiçi ve yurtdışında Erzurumluları bir araya getiren pek çok STK ya destek veren Ali Demirhan Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. 

17 Aralık Darbe girişimi sırasında dönemin savcısı Zekariya Öz´ün hedefi haline geldi. 

Darbecilere karşı verilen hukuk mücadelesinde öncü rol üstlenerek Fetöcü Savcı, Zekeriya Öz´ün maskesini düşüren Adam olarak bir anda Türkiye gündemine ismini duyurdu. 

Ali Demirhan´ın, işadamı Al Maktum´un şirketi ?Meydan? ile ortaklaşa yaptırdığı ?Meydan Hipodromu?, Dünya´nın en geniş ve en modern hipodromu olma özelliğine sahip. 

5 dil bilen Ali Demirhan, turizm alanında başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye´de başarılı işlere imza attı. Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Ali Demirhan yine Beşiktaş Spor Kulübü Uluslararası İstişare Heyet Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra Erzurum Büyükşehir Belediyespor´a iki sezon başkanlık yaptı ve bu iki sezonda Erzurumspor´a iki Şampiyonluk yaşatarak tüm şehrin gözdesi oldu. 1996 yılında evlenen Ali Demirhan evli ve üç çocuk babasıdır.



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli