G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Alo 174 Gıda İhbar ve Şikayet Hattı Eğitimi

Alo 174 Gıda İhbar ve Şikayet Hattı Eğitimi

Alo 174 Gıda İhbar ve Şikayet Hattı Eğitimi

Aziziye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Birimi tarafından Dadaşkent'te bulunan 23 Nisan İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik "Okullarda Beslenme ve Hijyen" ile "ALO 174 Gıda İhbar ve Şikayet Hattı" konularında Ziraat Mühendisi Murat Satılmış ve Gıda Teknikeri Sadi Gür tarafından eğitim toplantısı yapıldı.

Güvenilir gıdaya ulaşmada yapılan denetimler kadar tüketicilerin üzerine düşen görevleri yapmaları da oldukça önemlidir. Tüketicilerin satın alacakları gıdalarda etiket üzerinde işletmeye ait kayıt/onay numaralarını aramaları, son tüketim tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeleri, açıkta satışa sunulan ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen, bombaj ve sızıntı yapmış ambalajlı gıdaları satın almamaları hususunda bilgi verildi.

Sağlıklı beslenmede ve güvenilir gıda tüketimi hakkında öğrencilerde farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. Öğrencilere okul çağındaki beslenme ve kişisel hijyen ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca ekmek israfının önlenmesi hakkında duyarlılık oluşturulmaya çalışıldı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı