G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Alparslan Türkeş Bulvarı, Sıradan Bir Cadde Olmayacak"

"Alparslan Türkeş Bulvarı, Sıradan Bir Cadde Olmayacak"

"ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI, SIRADAN BİR CADDE OLMAYACAK"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk bölgesinde bulunan ana arterlere görsel güzellikler kazandırmaya devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki yol ve ışıklandırma sisteminin benzerini Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi’nde kuran Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nı ise, Erzurum’un en görkemli caddelerinden birisine dönüştürecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile Yıldızkent bağlantısını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Işıklandırma sisteminden ağaçlandırmaya, yürüme yollarından çocuk oyun alanlarına ve dinlence noktalarına varıncaya kadar söz konusu bulvarda kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki caddeyi, birbirinden çeşitli ağaç ve bitkilerle de süsleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki ana arterlerde başlattıkları görsel değişimi Alparslan Türkeş Bulvarı ile sürdürdüklerini söyledi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile Yıldızkent bağlantısını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı’nın, bulunduğu bölgedeki trafik yükünün önemli bir bölümünü taşıdığına dikkati çeken Başkan Küçükler, aynı durumun nüfus yoğunluğu için de geçerli olduğunu kaydetti. Erzurum’un vitrini konumundaki ana arterleri, daha önce hiç yapılmamış çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamalarıyla tanıştırdıklarının altını çizen Başkan Küçükler, Cumhuriyet ve Milli Egemenlik caddelerinin, bu uygulamalara verilecek en güzel örneklerden olduğunu ifade etti.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda halen devam eden çevre düzenlemesi projesiyle ilgili olarak bilgiler de verdi. Küçükler, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki bulvarda orta refüjler de dahil olmak üzere kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini bildirerek, söz konusu caddedeki düzenlemelerin, görsel açıdan olduğu kadar, kullanım alanları açısından da zengin olacağını dile getirdi.

Küçükler, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda uygulanan proje kapsamında çocuk oyun alanlarından yürüme yollarına, dinlence noktalarından aydınlatma sistemlerine varıncaya kadar çeşitli donatılar bulunacağına vurgu yaparak, “Alparslan Türkeş Bulvarı, burada yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandıktan sonra sadece bir cadde değil, aynı zamanda halkımızın vakit geçirebilecekleri, çocuklarımızın eğlenme imkanı bulabilecekleri bir dinlence alanı da olacak. Aydınlatma ve süs direkleriyle akşam saatlerinde ışıl ışıl bir görüntüye kavuşacak olan bulvarımız, yürüme ve bisiklet yollarıyla da, zengin kullanım olanaklarına kavuşturulmuş olunacak” diye konuştu.

Erzurum’daki ana arterlerde bugüne kadar hiç uygulanmamış projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak, sorumluluk bölgemizde bulunan yaşam ve kullanım alanlarına yönelik olarak seferberlik ilan etmiş durumdayız. Yaptığımız planlama çerçevesinde Erzurum’un dört bir yanında farkımızı ortaya koymaya ve Erzurum halkını layık olduğu belediyecilik hizmetleriyle tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı