G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ALTIPARMAK:zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı

ALTIPARMAK:zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı

ALTIPARMAK:zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı

Vali Altıparmak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Altıparmak, "Bugün, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz. Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur" dedi.

"Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla 'Şehitler Günü' olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkale'de verilen mücadelenin büyüklüğüne ve vatan için akan kanların ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yâd edilmektedir" diyen Altıparmak mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bu anlamlı güne adını veren "Çanakkale" aslında bir destanın adıdır. Topraklarımızı baştan sona işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Türk Milletinin bağımsızlık aşkını Kurtuluş Savaşından daha önce Çanakkale' de görmüştür.

O Çanakkale ki tarihin akışını değiştirmiştir. Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve terörle mücadele sırasında, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz, milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir.
Bu vesileyle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, 'vatan ebedi şan ve şeref bulsun' diyerek can veren, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler olduğu bilinci içerisinde, devletimizin her türlü imkânıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı