G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AMAN ALLAH'IM BU KADAR DA OLUR MU DEDİRTEN HABER

AMAN ALLAH'IM BU KADAR DA OLUR MU DEDİRTEN HABER

      Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan ayı öncesinde yaptığı fiyat değerlendirmesinde, geçen ay sonuna kıyasla üretici ve market fiyat farkının 6,4 kata kadar ulaştığını bildirdi.
Bayraktar, “Üreticilerimiz ürününü düşük fiyata satarken tüketicilerimiz pahalıya tüketmek durumunda kalıyor. Bütün kesimler sağduyulu davranmalı, spekülatörlere fırsat verilmemelidir” diye konuştu.

  İşte Türkiye Zıraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın gerçekleştirdiği o önemli basın toplantısının satır başları;

-Ramazan öncesi üretici market fiyatları…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Sofralarda eksik olmasın diye çiftçimiz tarlada kalacak. Virüse karşı mücadelede milletimizin sağlıklı beslenmesi ilaç kadar önemlidir”
-“Çiftçilerimiz, vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde iftar yapabilmeleri ve sağlıklarını koruyabilmeleri için çalışacak”
-“Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirebilmemiz için vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını eksiksiz olarak karşılamalı, sağlıklı beslenmelerini sağlamalıyız”
-“Ramazan’da sofralarda hiçbir şey eksik kalmayacak”
-“Gıda arzında sıkıntı yaşanmaması için çiftçilerimizi desteklemek, üretime devam etmelerini sağlamak zorundayız”
-“Üreticilerimizin, 766 Ziraat Odamız aracılığıyla tespit ettiğimiz sorun ve taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili Bakanlara ilettik”
-“Tarım sektörünün öncelikli olacağı bir ekonomik paket açıklanmasını bekliyoruz”
-“Çiftçilerimizi motive etmek ve tarlada tutmaktan başka çaremiz yok. Aksi takdirde gıda ürünlerini, ya raflarımız boş kaldığı için bulamayacağız ya da çok pahalı olduğu için satın alamayacağız”
-“Ramazan ayı içerisinde sokağa çıkma yasağı uygulanması durumunda, vatandaşlarımızın taze meyve sebze ihtiyaçları, ekmek dağıtımında olduğu gibi evlerine kadar ulaştırılmalı, iftarı bekleyen tüketicilerimizin
taze gıdaya erişimi sağlanmalıdır”
-“Belediyeler ve belediyeler tarafından belirlenen pazarcı esnafının, semtlerde seyyar olarak satış yapması sağlanabilir”
-“Ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyat farkı 6,4 kata kadar ulaştı”
-“Geçen ay sonuna göre markette 26, üreticide 6 üründe fiyat artışı; markette 12, üreticide 13 üründe fiyat düşüşü yaşandı; markette 2,
üreticide 13 üründe fiyat değişmedi”
-“Üreticilerimiz ürününü düşük fiyata satarken tüketicilerimiz pahalıya tüketmek durumunda kalıyor. Bütün kesimler sağduyulu davranmalı
spekülatörlere fırsat verilmemelidir”

 



Anahtar Kelimeler: ALLAH' KADAR DEDİRTEN HABER
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı