G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ambulans Helikopter Can Kurtarmaya devam ediyor

Ambulans Helikopter Can Kurtarmaya devam ediyor

Son sekiz ayda 200 kez sağlık için havalanan helikopter ambülans, Erzurum´un komşu illeri ve ilçelerdeki acil hastalara umut oldu.

Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında hizmete sunulan, 8 Kasım 2008 yılında açılışı yapılan ve Türkiye´de 17 ilde konuşlandırılan ambülans helikopterler acil hastalara umut olmaya devam ediyor.Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi´nce hizmet veren ambulans helikopter, 2015 yılında 200´ü aşkın uçuş yaptı.Ambulans helikopter, hizmete başladığı tarihten bugüne kadar geçen yaklaşık sürede uzak ilçeler ve çevre illerden 1585 kez havalanarak birçok hastanın umudu oldu.

Temmuz ayında 57 kez hayata uçtu?

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sağlık uygulaması kapsamında Erzurum ve bölge illerine hizmet veren ambulans helikopter, Temmuz ayında 57 kez havalanarak acil hastaların imdadına yetişti. İçinde bulunduğumuz 2015 yılının ilk altı ayında aylık ortalama 20-25 kez umuda havalanan ambülans helikopter, son sekiz ayda 200´ü aşkın uçuş yaparken, Temmuz ayında yaptığı 57 uçuşla bir rekor gerçekleştirdi.

 Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, helikopter ambülansla 2015 yılında 200´ü aşkın vakayı, Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır gibi illerden ya da uzak ilçelerden taşıdıklarını kaydetti. Vançelik; Ambulans helikopterle taşınan vakaların hastalık gruplarında birinci sırada kalp damar hastalıklarının geldiğine dikkati çekerek, trafik kazası ya da başka kazalar sonu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acillerinin ambulans helikopterle en sık taşınan vakalar olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, aciliyet gerektiği durumlarda organ nakli ve acil vaka durumlarına göre kimi zamanlarda askeri helikopterden de faydalandıklarına dikkat çekerek, ilgililere yardımlarından dolayı minnet duyduklarını da ifade etti.Serhat Vançelik, en kötü hava şartlarında bile helikopter ambülansı inişi zor olan köylere indirerek, büyük fedakarlık gösteren pilotların can kurtarma adına özveriyle çalıştıklarını, 112 Acil Komuta Merkezi çalışanlarının da sağlık kültürüyle fedakarlık göstererek, hastaları hayata döndürmek ve bir an önce hastanelere yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.



Bakan Akdağ´dan Personel müjdesi.

Sağlık Bakanlığı 20 bin´e yakın sağlık personeli alımı yapacak.

OHAL kararnamesiyle kapatılan sağlık kuruluşları

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararnameyle 35 sağlık kuruluşu kapatıldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Tarih verdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili tasarının bir ay içerisinde Meclis´e geleceğini söyledi.

112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

20´ye yakın felç hastası kurtarıldı..

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ve Kardiyoloji Ana Bilim dalları tarafından Erzurum´da yeni uygulanmaya başlattı..

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli