G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ARİF HİKMET KILIÇ´TAN MEHMET EMİN ÖZ´E SİYASET DERSİ

ARİF HİKMET KILIÇ´TAN MEHMET EMİN ÖZ´E SİYASET DERSİ

AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ´ÜN 9 MART´DA ÇAT İLÇESİNDE OLMASINA RAĞMEN KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE KATILMAMASI GENEL BAŞKANINA KARŞI OLAN SAMİMİYETSİZLİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE KOYMUŞTUR

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ak Parti Belediye başkan adayı ve İlçe teşkilatı ve partililerin törene katılmayışına tepki gösteren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç sitemde bulundu. 

 "Bugün, Çat ilçemizin Kurtuluşunun 101. yıl dönümüdür. Ancak mevcut iktidarın temsilcileri milli bayramımızı yok saymaktadır.? 

Ayrışmaya değil birliğe ihtiyacımızın olduğunu her platformda dile getiren Cumhur Başkanımızın  ayrıca Genel başkanı olduğu Ak Parti´nin Erzurum temsilcisi İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün ve Teşkilatının  Bu Tavrı ilçe halkınca  Kabul edilebilir olmadığı gibi Genel başkanına Samimiyetsizliklerini de gözler önüne koymaktadır. Kendileri de bilsin ki bugün bizim için ayrışma günü değil, büyük bir bayramdır. Bu gün 101 Yıl önce bağımsızlık meşalesinin yandığı, mübarek ve şanlı bir günün hatırasıdır. Daha öncekiler gibi kendi iktidarları da bir gün gelir geçer ama biz ulusal bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam ederiz.?

Bu noktada amaç önemlidir, bu gün burada kutlamalar yapılırken temel amaç toplumu temel değerlerde bir araya getirmek iken  siz bir bütünü parçalamak mı istiyorsunuz?

Oysa amacımız;  Farklılıkları kaynaştıran, ortak özellikleri öne çıkartan ve bu ilçe içerisinde yaşayan tüm halkı ortak bir paydada bir araya getirerek , birleştiren bir yol izlemek olmalıdır. 

Kurtuluş savaşımızın stratejisi bizler için sonsuz bir tecrübe kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk , halkı bölen ve ayrıştıran bir politika izlemiş olsaydı, yıpranmış yoksul ve harpten çıkmış bir halkı topyekün ?milli? kurtuluş savaşı vermeye yönlendirmezdi. Birleştiremezdi? 

Bu gün meydanlarda vurgusu yapılan Bekadan kasıt Emperyalizme karşı yürütülecek mücadele ise , halkı ayrıştırarak değil, birleştirilerek verilebilir?

Halkın ayrıştırılması siyaseti; emperyalizmin ve onların işbirlikçilerinin politikasıdır. Bu politika onlar için ne kadar tutarlı ve doğru ise, bizler için de o ölçüde tutarsız ve yanlıştır? 

Bizi ancak birleşmek kurtarır. Bölmek ise felakete götürür. Meselenin aslı ve esası en yalın şekli ile, budur.

Yapılan her eylemin bir amacı olduğu gibi siyasetin de bir amacı, hizmet ettiği ilkeleri vardır. ?Siyasetin amacı toplumda bulunan çeşitli din, fikir, mezhep ve kültürlere mensup insanlarını ortak idealler ve projeler etrafında birleştirerek ülkeye hizmet ettirmektir.? 
Siyaset amacı doğrultusunda yapıldığı taktirde başarılı sonuçlara ulaşılır, toplumsal barışa ve sosyal bütünlüğe katkı sağlar. Amacına hizmet etmeyen siyaset ise güç sarhoşluğu ve zavallı bir koltuk sevdası halini alır. 

İlçemizin hiçbir çözümsüz meselesi yoktur. Çat´ın hiçbir alanda, hiçbir yönde ufkunda bir tıkanıklık yoktur.    Siyaset ise uzun soluklu bir yolculuktur ve her birimizin siyasi kimlikleri vardır. Ancak yerelde siyasi kimlikleri bir tarafta tutmak suretiyle Halkın refahı ve geleceği adına adım atmak zorundayız. Bu bağlamda ?Hepimizin temel amacı, halkın hayatını kolaylaştırmak, huzur, güven ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak, siyasetin dilini değiştirmek, siyaseti bir çözüm aracına dönüştürmek olmalıdır. İmkanları zorlayarak, akılcı çözümler üreterek, yeni kaynaklar üreterek Memleketimizi kalkındırmak olmalıdır. 

Bizim amacımız; Çat genelindeki 45 köy, 35 mezranın 17.355 Vatandaşın tamamına eşit mesafede, ayrım gözetmeden, ?asla´  hiçbir zümreyi, hiçbir kimseyi kayırmadan  uzlaşma içinde. Siyasi görüşü, etnik kökeni ne olursa olsun tüm kesimleri kucaklayarak, kararlı bir şekilde, bu görevin başında bulunduğumuz süre zarfında memleketimizin topyekûn güzelleşmesi Demokrasinin, hukukun ve sosyal devlet anlayışının kalitesini artırmak ve Memleketimizi sürekli atılımlarla öne çıkarmanın gayreti içerisin de olacağız.



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli