G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ARINÇ "İNTERNET MEDYASINI İLGİLENDİREN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

ARINÇ

ARINÇ "İNTERNET MEDYASINI İLGİLENDİREN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

ARINÇ "İNTERNET MEDYASINI İLGİLENDİREN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"  

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü`nü dolayısıyla yayınladığı mesajda, önemli açıklamalarda bulundu.  
Bülent Arınç, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bu anlamlı günde, gazeteci dostlarım açısından bütün sorunları çözülmüş, onların geleceğe güvenle bakabildikleri, mesleklerini yaparken hiçbir engelle karşılaşmadıkları bir gelecek diliyorum. Hepsinin bu anlamlı gününü kutluyorum" dedi.  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal paylaşım sitesi `twitter` aracılığıyla Dünya Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Bakan Arınç, bazı eksikliklerine ve aksamalarına rağmen Türkiye`de iyi bir medya ortamı olduğuna dikkat çekerek önemli mesajlar verdi. Arınç, "Bazı eksikliklerine ve aksamalara rağmen ülkemizde iyi bir medya ortamı mevcut. Hür ve özgür bir ortamda, medyamız faaliyetlerini sürdürmektedir" diye konuştu.  
Hükümet olarak göreve başladıkları günden itibaren, medyanın daha hür ve özgür bir ortamda çalışabilmesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Arınç, "Hükümet olarak en büyük arzumuz, başta gazeteciler olmak üzere, herkesin düşüncelerini serbest bir şekilde ifade edebilmeleridir. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaların da TBMM`nde kanunlaşacağını ümit ediyorum" dedi.  
İnternet medyasını ilgilendiren bir çalışma yaptıklarını da vurgulayan Bülent Arınç, "İnternet medyasını ilgilendiren ve sektörün talepleri doğrultusunda hazırlanan bir başka çalışmamız daha var. Halen tutuklu olarak bulunan gazetecileri de yakından ilgilendirecek, TCK`nın bazı maddelerinde değişiklik öngören bir çalışmamız da mevcut" şeklinde konuştu.  
Basın Kanununu özgürlükçü bir bakış açısı ile yenilediklerini, RTÜK Kanunu`nu geniş bir uzlaşma ile yeniden çıkarttıklarını hatırlatan Arınç, "Ben özgür bir medyanın demokrasilerin en büyük güvencesi olduğuna inanıyorum.    ve bunun önündeki tüm engelleri kaldırmaktır. Bu yönde bugüne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Bundan sonra da bu çalışmaları sürdüreceğiz. Uluslararası alanda rekabet eden, güçlü, dünya gündemini belirleyebilecek nitelikteki bir medyanın varlığından mutluluk duyarım" diyerek konuyla ilgili sözlerini tamamladı.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı