G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Artık Dolandırıcılar Vatandaşı Kendi Ayaklarına Kadar Getirtiyor

Artık Dolandırıcılar Vatandaşı Kendi Ayaklarına Kadar Getirtiyor

Artık Dolandırıcılar Vatandaşı Kendi Ayaklarına Kadar Getirtiyor

ARTIK DOLANDIRICILAR VATANDAŞI KENDİ AYAKLARINA KADAR GETİRTİYOR

  Erzurum’da kendisini polis olarak tanıtıp cep telefonuyla Erzincan’ın bir köyünde ikamet eden vatandaşı arayan dolandırıcı, şahsı ayağına kadar getirtip altınlarını çalarak kayıplara karıştı. 

Pes dedirten dolandırıcılık olayı şöyle gelişti. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli Erzincan’ın bir köyünde yaşayan M. Ç’yi cep telefonundan aradı. M. Ç’yi kullandığı kredi kartının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve örgüt elemanlarını yakalamak üzere oldukları yönünde ikna ederek kendilerine yardımcı olmasını istedi. 

Daha sonra şüpheli şahıs M. Ç’ye ikametinde arama yapılacağını bu yüzden evdeki altınları alarak Erzurum’a verdiği adrese gelmesini söyledi. Bunun üzerine M. Ç., yanına aldığı 104 gram altında birlikte aracıyla Erzurum’a Taşhan’ın arkasına geldi. Şüpheli şahıs örgüt elemanlarının M. Ç’ye seni takip ediyorlar bunun için dediğimi harfiyen uygula talimatını vererek şöyle devam etti. Adamlar seni takip ediyorlar. Aracı Taşhan’ın arkasına park et. Otomobilin camını açık bırak. Oradan hızla uzaklaş. Bunun üzerine Taşhan’ın arkasına gelen M. Ç., denileni yaparak oradan uzaklaştı. Bu arada şüpheli şahıs otomobilde bulunan 104 gram altını alarak kayıplara karıştı. Daha sonra yolda polis gören M. Ç., durumu izah etti. Bunun üzerine polisin sizi dolandırmışlar demesi üzerine M. Ç., aracının yanına geldi. Araçta altınları bulamayan M. Ç., polise şikayette bulundu. Güvenlik kameralarına yansıyan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Türkiye genelinde benzer telefon dolandırıcılığı olayları yaşanması üzerine emniyet birimleri vatandaşlara sürekli uyarıda bulunarak, şu bilgilere yer veriyorlar:
“Emniyet görevlileri telefon ile arayarak bir olayı çözmediği gibi, vatandaşlardan da telefon aracılığı ile para kontör ve benzer taleplerde bulunmaz. Bu gibi durumlarda sizden para kontör talebinde bulunan kişilerin kesinlikle emniyet görevlisi olmadığını biliniz ve para kontör göndermeyiniz. Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet görevlisi, Askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyen kişilere aldanmayınız. Cep telefonundan arayarak hesabınızın terör örgütünün eline para transfer edildiğini ve vereceği güvenli hesap numarasına paranızı havale etmenizi isteyen kişilere inanmayınız."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı