G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ATA SPORU 2011`E HAZIR

ATA SPORU 2011`E HAZIR

ATA SPORU 2011`E HAZIR

ATA SPORU 2011`E HAZIR 

2011 Kış Oyunları?nda kente gelen sporcular, yarışlardan arta kalan zamanlarda, kapalı mekanların da yer alacağı alanda, ata binmenin, atlı kızak yapmanın keyfini çıkaracak.

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Erzurum UNIVERSIADE 2011) kapsamında kente gelecek sporcu ve yöneticilere, ata sporları da tanıtılacak. 
2011 hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğü kentte, ata sporlarının tanıtımı için Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü tarafından tahsis edilen 8 dönümlük arsa üzerine, özel düzenleme yapılması için çalışmalara başlandı. Kente gelen sporcular, yarışlardan arta kalan zamanlarda, kapalı mekanların da yer alacağı söz konusu alanda, ata binmenin, atlı kızak yapmanın keyfini çıkaracak. 
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Sinan Seçer, yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları`nın sadece kayak sporu organizasyonu olarak görülmesini eleştirdi. 
Sporcuların dünyanın her yerinde kayak yapabileceğini ifade eden Seçer, ``Buraya gelecek sporcular dünyanın her yerinde kayak yapılabilir, ilk defa burada kayak yapmayacaklar ki... Sporcular olsun yöneticiler olsun bizim farklılıklarımızı da görmek istiyorlar. Biz de bu kapsamında çalışmalara başladık`` dedi. 
Kente gelen sporculara Türk kültürünün farklılıklarını tanıtmak için AÜ`den tahsis edilen yaklaşık 8 dönümlük arsa üzerinde çalışma yaptıklarını anlatan Seçer, şu bilgileri verdi: 
``Erzurum 2011 UNIVERSIADE kapsamında kente gelecek sporcuların kalacağı yurtların yakınında bulunan bu arsa üzerine özel bir alan oluşturacağız. Sporcuları kalacakları yurtlardan kızaklarla taşımak için özellikle yer olarak burayı seçtik. Şu anda çalışmalarımız sürüyor. Burada kapalı alanlar olacak. Cirit parkurumuz ot balyalarının içerisinde yer alacak. Atlı kızaklar yaptık, kendi yerel atlı kızaklarımızı modernize ettirdik. Bizzat kendi yöremizin atlı kızaklarıyla sporcuları buraya taşıyacağız. 8 adet atlı kızağımız bir nevi servis görevi yapacak.`` 
Atlı kızaklarla tüm sporcuları söz konusu alana taşıyacaklarını bildiren Seçer, bütün sporculara ata sporlarının tanıtmanın yanı sıra Erzurum`un yöresel yemek ve tatlılarından da ikram edeceklerini söyledi. 
Ata binmeyi bilmeyen sporculara ata binmesini de öğreteceklerini belirten Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü: 
``Kente gelecek 3 bin sporcuyu buraya taşıyacağız ve bizim böyle bir kültürümüz olduğunu onlara anlatacağız. Onlara ülkemizin tanıtımını içeren, broşür ve CD`ler de dağıtacağız. Her gün burada atlı cirit müsabakaları yapacağız. Hem atlı müsabakaları hem de atlı kızak yarışlarını seyrettireceğiz. 
Burada aba güreşi, kuşak güreşi, şalvar güreşini, bizim yerel kızağımızı, atlı kızağı, ciridi ve rahvan at yarışlarını tanıtacağız. Federasyonumuza bağlı bütün ata sporlarını burada görecekler. 
Yapacağımız etkinliklerde kullanmak için 40 atımızı ahırlarda hazır bekletiyoruz.``



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı