G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

2Erzurum`da İkinci öğretim okuyan öğrenciler ders saatlerinin öne çekilmesini talep ediyor. Özellikle üniversiteye uzak olan yurtlarda kalan öğrenciler, taciz korkusuyla okula gelip gidiyor. 100 Bin`e yakın öğrenci sayısıyla öğrenci şehri haline gelen Erzurum`da Türkiye`nin birçok şehrinden binlerce öğrenci geliyor. Atatürk Üniversitesi`nin her geçen yıl yeni bölüm açması ve birçok alanda kontenjanlarını genişletmesi Erzurum`daki öğrenci sayısını artırıyor. Artan öğrenci sayısı da başta güvenlik ve barınma olmak üzere birçok sorunu beraberinde getiriyor. Kredi Yurtlar Kurumu`na (KYK) bağlı yurtların yetersiz kalması kız öğrencilerin eve ya da özel yurtları tercih etmesini zorluyor. Yurtların kampüslere uzak olması da öğrencilerin geç saatlerde sokağa çıkmasına neden oluyor. Erzurum`da yurt kapasitesinin sadece 25 bine yakın öğrenci ile sınırlı kalmısı 100 bin öğrencisi olan bir şehre yakışmıyor. DAR GELİRLİ NE YAPSIN Erzurum`da özel yurtların kapasitesi ve sayısı devlet yurtlarından daha fazla. Aynı şekilde özel yurtlarla devlet yurtlarının arasındaki fiyat farkı da uçurum. Yarı özel devlet yurdunda kalan bir kız öğrenci ayda 185 lira verirken, aynı imkanlara sahip olan bir özel yurdun fiyatı ise ayda 400-500 lira arasında değişiyor. Erzurum`da bulunan devlet yurtlarının kapasitesinin dolması nedeniyle öğrenciler özel yurtları tercih etmek zorunda kalıyor. Dar gelirli olan bir öğrenci özel yurtlar da kalamadığı için merkezde bulunan diğer devlet yurtlarında kalıyor. İkinci öğretimde okuyan bir öğrenci de geç saatlerde yurda dönmek zorunda kalıyor. EN ÇOK ERZURUM`U İLGİLENDİRİYOR Geçtiğimiz günlerde Mersin`de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan`ın hunharca katledilmesinin ardından Erzurum`daki barınma ve güvenlik sorunu tekrar gündeme oturdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da, kız öğrencilerin ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin şikayetleri üzerine konuyu tekrar ele almaya karar verdiklerini söyledi. Yekta Saraç`ın resmi sosyal medya sayfalarından yaptığı açıklama şöyle: "Bize sosyal medya, elektronik posta ve faks yoluyla ulaşan özellikle kız öğrencilerimizin, son günlerde yaşanılan üzücü hadisenin de etkisiyle ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin şikayetleri üzerine konuyu tekrar ele almaya karar verdik. Bilindiği üzere konuya ilişkin karar, 4 Haziran 2014 tarihli. İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizin bir kısmının çalışan kişiler olması gibi meselenin birden fazla yönü bulunmaktadır. Kısa süre içerisinde konuya ilişkin karar alacağımızı umuyorum."



ÖMER ÇOMAKLI GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı makamında ziyaret etti.

Çomaklı Gazetecilerle biraraya geldi.

Atatürk Üniversitesi Yeni Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı Erzurum Basını ile tanıştı

MEB´de FETÖ temizliği sona yaklaştı

Milli Eğitim Bakanlığı´nda yapılan FETÖ operasyonunda sona yaklaşıldı. FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alınırken, MEB´de açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

Atatürk Üniversitesinde 93 Personel açığa alındı

Üniversitelerde FETO Operasyonları sürüyor

Erzurum´un Rektörü belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektör ataması yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Ömer Çomaklı´yı atadı.

MEB´den Dershane kararı...

Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı karar doğrultusunda özel öğretim kurumları sadece bir bilim dalında hizmet verebilecek.

7 akademisyen açığa alındı...

FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında Atatürk Üniversitesi´nde operasyonlar devam ediyor.

Başkan Orhan´dan TEOG Birincisine hediye

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Orta Okulu´nda düzenlenen karne törenine katıldı.

Başkan Orhan Öğrencilerle bir araya geldi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede eğitim öğretim hayatını sürdüren Özel Bilge Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

Yeminli ve üniversiteli emlakçı dönemi başlıyor

Emlak Müşavirliği Yasası ile birlikte emlakçılar üniversite mezunu olacak ve mesleğe yemin ederek adım atacak.

Bakan Avcı´dan Sekmen´e Eğitim teşekkürü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erzurum´da milli eğitim ve öğretime sunduğu katkıdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e Başkent´ten teşekkür belgesi gönderdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli