G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye enerjisiyle göz kamaştırıyor

Aziziye enerjisiyle göz kamaştırıyor

Türkiye´nin Milli Enerji ve Maden Politikası gereğince su, rüzgâr ve güneş enerjisine odaklı proje ile eylem planı başlatmasının ardından gözler yenilenebilir enerji kaynaklarına çevrildi.

Türkiye´nin Milli Enerji ve Maden Politikası gereğince su, rüzgâr ve güneş enerjisine odaklı proje ile eylem planı başlatmasının ardından gözler yenilenebilir enerji kaynaklarına çevrildi.
 
Aziziye Belediyesi, ilçedeki güneş enerjisi potansiyelini kullanmak ve yapılacak yatırımlarla bölgeye ekonomik katkı sağlamak amacıyla müteşebbisleri bölgeye davet ediyor.
 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmayı planlayan müteşebbislere bizzat eşlik ederek bölgeyi gezdiriyor.
 
 
Güneş enerjisinin, sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanması sebebiyle tükenmeyen bir enerji türü olduğunu kaydeden Başkan Orhan,? Yenilenebilir enerji kaynakları her geçen gün önemini daha da artırıyor. Ülkemizde temiz enerji devrimi başladı. İlçemiz güneş enerji santrallerinin kurulmasına yönelik uygunluğuyla ön palana çıkıyor. Güneş enerji santralleri hem yatırımcı için makul bir yatırım hem de tüketicinin azami derecede faydasına olan bir durum. Bu alandaki gelişmeleri takip ediyor ve yatırımcılarımızı destekliyoruz.? şeklinde konuştu.
 
 
Başkan Orhan, her konuda olduğu gibi enerji yatırımı konusunda da müteşebbislerin yanında oldukların belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:? Bölgemize yatırım yapan ve yatırım yapmayı planlayan müteşebbislerimizin her zaman yanındayız. İlçemizdeki güneş enerjisi yatırımları geçtiğimiz yıllarda başladı ve şu an itibariyle oldukça sağlıklı ilerliyor. Bölgemiz iklim olarak da güneş enerjisi yatırımına oldukça uygun. Havanın soğuk olması güneş enerjisi panellerinin çalışırken ısınmasını önlüyor ve performansını artırıyor. Bunun yanı sıra paneller yalnızca güneşten gelen ışınlar ile değil, kardan yansıyan güneş ışınlarını da kullanıyor. Bölgemizde nemin olmaması ise ayrı bir avantaj sağlıyor.?
 
Aziziye´de yapılacak her yatırım bölgeye de önemli katkılarının olacağını hatırlatan Başkan Orhan, iş alanlarının artmasının istihdamı da beraberinde artıracağını vurguladı.
 


  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli