G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye Hastanesi Yeni Binasına Taşınıyor

Aziziye Hastanesi Yeni Binasına Taşınıyor

Aziziye Hastanesi Yeni Binasına Taşınıyor

AZİZİYE HASTANESİ YENİ BİNASINA TAŞINIYOR 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin iki ayrı hastanesi tek çatı altında toplanmaya devam ediyor. Üç haftadan beri Azizeyi Hastanesi’ndeki Göğüs, İntaniye, Üroloji, Ortopedi servisleri ile Anestezinin yoğun bakım üniteleri yeni hastane binasına taşındı. 26 Mart Pazartesi gününden itibaren de Çocuk Acil ve Kadın Doğum Servisleri yeni binada hizmet vermeye başlayacak. 

Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kaynar, Prof. Dr. Kadir Yıldırım, Doç. Dr. Adem Dursun’la birlikte yaptığı açıklamada, 15 yıldan beri Tıp Fakültesi olarak iki ayrı hastanede hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Bu durumdan hem hastalar, hem hekimler, hem de sağlık personeli ciddi bir mağduriyet içindeydi. Bu sorunu yakından bilen hastane ve Üniversite yönetimi tarafından başlatılan iki hastanenin birleştirilmesi süreci böylece tamamlandı. Artık hızlı bir şekilde Aziziye Hastanesi’ni Yakutiye’ye ve yeni binamıza taşımaya devam ediyoruz” dedi.

Nisan ayı içerisinde sırasıyla Beyin Cerrahisi, Genel Cerrahi servislerinin de tamamen taşınmış olacağını vurgulayan Becit, “Bu arada, yeni hastane binamızın bitişiğindeki inşaatı tamamlanan Kalp Merkezi’ni Nisan ayı içerisinde teslim alacağız. Bu binamızda Kardiyoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Göğüs Cerrahisi servisleri yer alacak” diye konuştu.

Becit, şu anda her iki hastanede acil hizmetlerinin yürütülmeye devam ettiğini de hatırlatarak, Nisan ayı sonu itibariyle, Aziziye Araştırma Hastanesi’nin tamamen devre dışı bırakılacağını, kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı