G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye`den Üretime ve istihdama destek

Aziziye`den Üretime ve istihdama destek

Aziziye Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle üretim ve istihdama yönelik düzenlenen girişimcilik kursuna katılan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Aziziye Belediyesi Konferans Salonu?nda düzenlenen törene Aziziye Belediye Başkan Yardımcıları İlhan Umut Akdaş ve Halil Özcan ile KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Vural, girişimcilik desteğinin sertifikaların alınması ile başlayan bir süreç olduğunu ifade ederek, girişimcilik eğitiminin 24 saati atölye olmak üzere, 70 saatlik bir eğitim olduğunu ve herkese açık, ücretsiz verildiğini kaydetti. Girişimcilik desteğinin içeriği hakkında da bilgi veren Vural, 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği, 12 bin lira da işletme giderleri desteği verildiğini belirtti. Vural, sabit yatırım desteği olarak da geri ödemeli makine karşılığı 70 bin lira girişimcilere ödendiğini söyledi.

KOSGEB olarak, 2014 yılında 3 milyon, 2013 yılında da 2,7 milyon lira hibe dağıttıklarının altını çizen Vural, 2014 yılında, üniversite, dernek ve odalar aracılığıyla 3 bin 68 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerini vurguladı.

Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Umut Akdaş da, sertifika alan kursiyerlere başarı dileyerek, belediye olarak üretim ve istihdama yönelik çalışmaları çok önemsediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 57 kursiyere belgeleri İlhan Umut Akdaş ve Veysel Vural tarafından dağıtıldı. Girişimcilik kursu belge töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

BAŞKAN ORHAN: KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE BÜYÜK FIRSAT

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, üretim ve istihdama yönelik projeleri arasında yer alan girişimcilik kursunun kendi işini kurmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu ifade etti. Seçim vaatleri arasında üretim ve istihdama yönelik projeler de olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, ?KOSGEB ve İŞKUR gibi kuruluşlarla işbirliği içerisinde üretim ve istihdama yönelik projelere ağırlık vereceğiz. Belediyemiz bünyesinde devam eden AZMEK - Aziziye Mesleki ve Eğitim Kurslarının nitelik ve çeşitliliğini artırıyoruz. Bunların yanında üretim ve istihdama katkı sunan kurumlarla birlikte de işbirliği içerisinde projeler üretmeye devam edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, işbirliği yapan ve projeye destek olan KOSGEB Erzurum Merkez Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.

 



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false