G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAKAN AKDAĞ`DAN YATAĞA MAHKUM HASTALARA MÜJDE

BAKAN AKDAĞ`DAN YATAĞA MAHKUM HASTALARA MÜJDE

BAKAN AKDAĞ`DAN YATAĞA MAHKUM HASTALARA MÜJDE

BAKAN AKDAĞ`DAN YATAĞA MAHKUM HASTALARA MÜJDE

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 yılının başından itibaren Türkiye`nin tüm illerinde yatağa mahkum ve ağır özürlü olan yaklaşık 100 bin kişiye evlerinde sağlık hizmeti verilmeye başlanacağını açıkladı.

Türkiye`de yeni ve önemli bir projeyi geliştirdiklerini ifade eden Akdağ, ağır özürlülüğü olan ve yatağa mahkum vatandaşlara evde bakım hizmetine başlayacaklarını söyledi. 2010 yılı içerisinde pilot illerde çalışma yaparak sistemi yerine oturtmaya çalıştıklarını ifade eden Akdağ, "2011 yılının başından itibaren de Türkiye`nin tüm illerinde yaklaşık olarak 70 ile 100 bin ağır özürlü ya da yatalaklık durumu olan vatandaşa evinde hizmet vereceğiz. Bu hizmet bir taraftan sağlık bakımını gerçekleştirecek biçimde olacak öbür taraftan bu vatandaşımızın rapor işlemlerinden tutun da mevzuat ile ilgili süreçlerinde evinde tamamlanmasıyla devam edecek. Yani çok gerekmedikçe vatandaşımızı rapor almak için hastaneye gitmeye mecbur bırakmayacağız" diye konuştu. Bu durumdaki hastaların özel hasta yatağını da temin edeceklerini belirten Bakan Akdağ, aile hekimleri ve aile sağlık hemşirelerinin bu hizmetten sorumlu olacaklarını dile getirdi. Akdağ, bu vatandaşların malzeme alımı içinde sokakta dolaşmayacağını belirterek, "Bu önemli bir proje, kolay bir proje değil, eksikliklerimizi tamamlayacağız" dedi. 
Tüberküloz ilaçlarının geri ödeme listesinden çıkarılması ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Akdağ, bu ilaçları zaten bedava verdiklerini, dolayısıyla tüberküloz ilaçlarını eczaneden alınmasını istemediklerini söyledi. Tüberküloz takip sisteminin haberi olmadan yetersiz süre sayıda kullanılan ilaçların tüberküloz mikrobun direncine yol açtığını kaydeden Bakan Akdağ, bu ilaçların listeden çıkartılmasın böyle bir gerekçesi olabileceğini söyledi. 
1 Ekim`de kayıt süresi dolacak olan medula sistemine halen kaydolmayan çok sayıda hekimin var olduğuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine ise Akdağ, bu konuda bilgi aldığını ve bu sayının yüksek bir sayı olmadığını söyledi. `1 Ekim`den sonra kaydolmazlarsa ne olacak?` sorusuna ise Akdağ, "1 Ekim`den sonra kaydolmayan kalmaz herhalde" yanıtını verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false