G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAKAN ÇUCUKÇU FARK EN AZA DÜŞTÜ

BAKAN ÇUCUKÇU FARK EN AZA DÜŞTÜ

BAKAN ÇUCUKÇU FARK EN AZA DÜŞTÜ

BAKAN ÇUCUKÇU FARK EN AZA DÜŞTÜ

Özellikle kız çocuklarının okullaşması için ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Çubukçu, erkek çocuklarıyla kız çocuklarının okullaşma oranları arasındaki farkın yüzde 1`in altına düşmüş olmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı.

Hayırsever iş adamlarının desteğiyle yaptırılan öğrenci pansiyonu ve okulların açılış törenlerine katılmak üzere dün Erzurum`a gelen Bakan Çubukçu, Vali Sebahattin Öztürk`ü makamında ziyaret etti. Bakan Çubukçu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin siyasilere yönelik yumurtalı protestolarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öğrenci eylemlerinin ifade özgürlüğünü engelleyecek şekilde olmaması gerektiğini vurgulayan Çubukçu, `Gençlerimizin, demokratik ortamda ifade özgürlüğünü engelleyecek şekilde, saldırıya dönüşecek şekilde tutum almalarını doğru bulmuyorum? diye konuştu.

?BENİM DE HOCAMDI ÇOK ÜZÜLDÜM?

Üniversite öğrencilerinin yumurtalı protestosuna maruz kalan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu`nun kendisinin de üniversiteden hocası olduğunu belirten Çubukçu, ?Kendisine yapılanlardan son derece üzüntü duydum. Biz de öğrencilik yaptık. Siyasileri protesto edebiliriz. Bir iki yumurta değil yüzlerce yumurta atmak bir saldırıdır. Dolayısıyla saldırı şeklinde cereyan eden bir olayı da demokratik bir tepki olarak nitelendirmem. Bağırıp çağırabilirler. Protesto başka bir şeydir, saldırı başka bir şeydir? şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanı olarak birçok kez üniversitelerde etkinliklere katıldığını anlatan Çubukçu, kendi gözlemlerine göre, üniversitelerde cereyan eden son olayların masum bir öğrenci eylemi olmadığını, emniyetin de bu anlamda araştırmalar yaptığını ifade etti.

?BABALAR KIZLARINA GÜVENİRSE KIZLARIN BAŞARAMAYACAĞI 
BİR ŞEY YOK?

Bakan Çubukçu, valilik ziyaretinin ardından Milliyet Gazetesi`nin başlattığı `Baba Beni Okula Gönder` kampanyası kapsamında, hayırsever iş adamı Erol Üçer tarafından Çat Yolu`nda yaptırılan Erol Üçer Kız Öğrenci Pansiyonu`nun açılış törenine katıldı. Bakan Çubukçu, yaptığı konuşmada, hükümetin çocukların geleceği adına büyük yatırımlar yaptığını belirterek, ?Hükümetimizin en önemli gündem maddesi eğitim olmuştur? dedi. Özellikle kız çocuklarının okullaşması için ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Çubukçu, erkek çocuklarıyla kız çocuklarının okullaşma oranları arasındaki farkın yüzde 1`in altına düşmüş olmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı. Kız çocuklarının eğitime katılımının sağlanmasının önemine değinen Çubukçu, şunları kaydetti: ?Kız çocuklarının okullaşmasının önündeki en büyük engelin, kız çocuklarının eğitim görmemesi gerektiği yönündeki olumsuz toplumsal gelenekler ve değer yargıları olduğunu biliyoruz. Bunu kırmak için başlatılan en önemli kampanyalardan birisi `Baba Beni Okula Gönder` kampanyası. Bulunduğum noktayla ilgili değerlendirme yaptığım zaman, özellikle hiçbir şekilde ayrımcılığa uğramayan bir babanın kızı olarak, en çok onun bana olan güveni olarak açıklamıştım. Babalar kızlarına güvenirlerse o kızların yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şey yok.?

?KIZ ÇOCUKLARININ 
EĞİTİMİNDE KRİTİK EŞİK, ORTAÖĞRETİM?

Yoksulluk, şiddet, istismar ve geri kalmışlık gibi toplumsal sorunların çözümünde eğitimli kadınlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Çubukçu, şöyle devam etti: ?Kız çocuklarının okullaşmasında sorun olan bölgelerde incelemeler yapıldı. En önemli sorunun yurt sıkıntısı olduğu belirlendi. Kız yurtlarını çok önemsiyorum. Pansiyonlarımızın açılışı, bir bina açılışı gibi algılanmasın. Bu pansiyonlar, kız çocuklarımızın yaşam alanı, gelecek adına hayallerini büyüttüğü mekanlar olacak. Pansiyonlarda yetişecek kızlarımız, hem kendi hayallerini gerçekleştirecekler hem de ülkemizin hayallerine hizmet edecekler. Kız çocuklarının eğitiminde kritik eşik orta öğretim. Ortaöğretime devam edenler, yüksek öğretime de devam ediyorlar. Dolayısıyla ortaöğretim alanında yapılan çalışmalar, yürekten desteklenmesi gerekir.? Milliyet Gazetesi`nin başlattığı söz konusu kampanyada, çeşitli kuruluşlar tarafından 20 yurt yapıldığını ve 2 bölgede derslik yapımının tamamlandığını belirten Çubukçu, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bu yurtlar, konforlu. Yurtlarımızda açık büfe uygulanması var. Anadolu`nun en ücra ilinde çocuklarımız açık büfeyle kahvaltılarını yapacaklar. Bu kampanyalar neticesinde eğitime erişemeyen çocuklarımızın eğitime erişebilmeleri için bu yıl taşıma ücretlerini de biz karşılıyoruz. Biz hiçbir gencimizi yatacak yer sıkıntısı, giysi eksikliği ve ulaşım sıkıntısından dolayı eğitim hakkında mahrum kalmaması için ülkemizin kaynaklarını seferber ettik. Hiçbir çocuğumuzun gelecek hayallerinden kopmaması için mücadele ediyoruz.?

?HAYALLERİNİZİN PEŞİNİ BIRAKMAYIN?

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner de `Baba Beni Okula Gönder` kampanyasına 300 bin kişinin destek olduğunu, bu kampanya kapsamında ülkenin kanayan yarası olan kız çocuklarının eğitim sorununu çözmek için önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.Boyner, `Lütfen hayallerinizin peşini bırakmayın. Size `yapamazsınız` dediklerinde, sakın bunu duymayın. İlk defa Türkiye`de kadın bakanımız var. Nimet Çubukçu`ya bakıp, istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi görebilirsiniz. İmkanlarımız kısıtlı ama bu imkanlarda da çalıştıkça başaracağınızdan hiç kuşkum yok` diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu açılışını Vali Öztürk ve Hanzade Doğan Boyner ile yaptığı 100 yatak kapasiteli Erol Üçer Kız Öğrenci Pansiyonu`nu gezdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli