G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAKAN RECEP AKDAĞ CHP`YE YÜKLENDİ

BAKAN RECEP AKDAĞ CHP`YE YÜKLENDİ

BAKAN RECEP AKDAĞ CHP`YE YÜKLENDİ

BAKAN RECEP AKDAĞ CHP`YE YÜKLENDİ

İSPİR`DE HALKA HİTAP EDEN PROF.DR.RECEP AKDAĞ CHP`NİN İŞİNİN ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDE BEKÇİLİK YAPMAK OLDUĞUNU İFADE EDEN BAKAN AKDAĞ `ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDE BİR BEKÇİ KULÜBESİ YAPACAĞIZ KILIÇDAROĞLU`NU DA ORAYA OTURTACAĞIZ` DEDİ

Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum`da bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, baba ocağı İspir`de halka seslendi. CHP`nin işinin Anayasa Mahkemesi`nin önünde bekçilik yapmak olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, Anayasa Mahkemesi`nin önüne bir bekçi kulübesi yapacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nu da oraya oturtacaklarını belirtti. 

12 Eylül`deki referandum çalışmaları için geçtiğiz Cuma memleketi Erzurum`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilçe gezilerini sürdürüyor. Dün geceyi İspir`in Çamlık köyündeki baba ocağında geçiren Bakan Akdağ, beraberindeki AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, İbrahim Kavaz ve AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç`la birlikte ilçe merkezindeki mitinge katıldı. 
Türkiye`nin 12 Eylül`deki şafak vaktine çok yaklaştığını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, Ramazan Bayramı`nın hemen ardından gelecek olan bu şafak vaktine ulaşılmaması için harcanan çabaların boşa gideceğini söyledi. Başbakan Erdoğan ve milletvekillerinin uyumadan, gece-gündüz demeden günlerce mecliste sandığın milletin önünü gelmesi için gayret gösterdiğini ifade eden Bakan Akdağ, günlerce, haftalarca bunun için uğraştıklarını kaydetti. Partilerinin bu gayreti gösterirken, o zaman CHP`nin başında bulunan
Deniz Baykal ve DTP`lilerin sandığın milletin önüne gelmemesi için çaba harcadığını dile getiren Bakan Akdağ, "Neden böyle davrandılar? Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki sandık halkın önüne geldiğinde, bu aziz millet darbecilere bir kere daha dur diyecektir. CHP`nin işi gücü Anayasa Mahkemesi`nin önünde bekçilik yapmaktır. Anayasa Mahkemesi`nin önüne bir bekçi kulübesi yapacağız. Sayın Kılıçdaroğlu`nu da oraya oturtacağız. Sayın Kılıçdaroğlu Hatay`daki mitinginde diyor ki; Niye Hatay künefesi Anayasa
değişikliğinde yok. Bugün Erzurum`da miting yapacakmış. Herhalde Erzurum`da da Kadayıf Dolması niye anayasada yok diye konuşacak. İspir`e de gelse idi herhalde diyecekti ki küflü peynir niye anayasa değişikliğinde yok. Buradan sesleniyorum. Erzurumlulardan umduğunu bulamayacaksın. Erzurum`dan havasını alıp döneceksin. Ayrıca unutmaman lazım ki anayasalar temel kavramları ortaya koyan, özgürlük alanlarımızı belirleyen metinlerdir" diye konuştu. 
Referandumda `hayır` oyu kullanılması çağrısı yapan MHP`ye yüklenen Bakan Akdağ, "Onlar, sandığın halkın önüne gitmesine razı değiller. Bunun için de çok uğraştılar. Ama 12 Eylül`de halk sandıkta bu değişikliği oylayacak. İnanıyorum ki Erzurumlular, İspirliler oylarını `Evet`ten yana kullanacak" dedi. 
Bakan Akdağ daha sonra Muhtarlar Odası`nın açılışına katıldı. Öğle yemeğini hemşehrileri ile birlikte yiyen Bakan Akdağ, daha sonra Pazaryolu ilçesine geçti.

 

 

KÖYÜNDE HASRET GİDERDİ

Daha sonra annesinin köyü olan Duru köyüne geçen Akdağ, kuran kursu binası önünde vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra muhtar Cuma Çakır`dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı. 
Akdağ, bir vatandaşın köyde cep telefonlarının çekmediğini söylemesi üzerine, ?Devletin işleri olan su, yol, okul, işini biz yapıyoruz. Cep telefonu özel şirketlerin olunca kazançlarına göre baz istasyonu kuruyorlar. Ama bu sorunu mutlaka ileteceğiz? dedi. 
Bakan Akdağ, annesinin köyü olan 110 haneli Duru köyünün nüfusunun eskiden daha fazla olduğunu, ancak daha sonra kente göçün yaşandığını belirtti. 
Anadolu`nun bütün köylerine yatırım yaptıklarını dile getiren Akdağ, ?Köylerin yollarını açtık. Artık köylere ulaşım daha kolay sağlanıyor. Herkesin evinde, tuvaletinde musluklarından su akıyor. Köylerin kanalizasyonu, suyu, elektriği, telefonu var. Bu köyde zaman zaman elektrik problemi yaşanıyormuş. Bu problemi gidermek için Tedaş ile konuşacağız. Zannediyorum, bu tarafa giden hatlarda fazla yüklenme var. Buraya yeni yapılan barajlardan dolayı? dedi. 
Köylere yapılan yatırımlar sayesinde, yaz mevsiminde köy nüfusunun iki katına çıktığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti: 
?Köyde kadrolu imam var. Aile hekimi haftalık geliyor. Çocuklar birleştirilmiş sınıflarda okuyor. Ortaokul ve liseyi ise ilçe merkezinde yatılı okulda okuyorlar. Yaptığımız çalışmalar sayesinde artık köyleri daha yaşanılır hale getirdik. Halkımızın sağlığı, rahatı için her türlü çalışmayı yapacağız. Devletimiz tüm imkanlarını halkı için kullanıyor, kullanmaya da devam edecek. Gördüğünüz gibi insanlar mutlu, kanaatkar. Bu insanlar ülkesine, bayrağına tutkulu. İnsanlarımıza şükranlarımızı borçluyuz. Hakikaten onlar burada tutunmakla, yaşamakla vatan topraklarının bekçiliğini yapıyorlar.?
Bakan Akdağ, daha sonra babasının köyü olan Çakmak köyüne gitti. Akdağ, köyün girişinde tulum eşliğinde halaylar çekilerek, alkışlarla karşılandı.


 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı