G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAKAN YILDIRIM 2023 DE HIZLI TREN ERZURUM`DA OLACAK

BAKAN YILDIRIM 2023 DE HIZLI TREN ERZURUM`DA OLACAK

BAKAN YILDIRIM 2023 DE HIZLI TREN ERZURUM`DA OLACAK

BAKAN YILDIRIM 2023 DE HIZLI TREN ERZURUM`DA OLACAK 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ovit Tüneli ve Lojistik köy projelerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Yıldırım ayrıca hızlı trenin de 2023 yılında Erzurum`da olacağı müjdesini verdi.

Karayoluyla Erzincan`dan Erzurum`a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kentte bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ`la birlikte yapımı devam eden Tekman yolunda incelemelerde bulundu. Burada Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok`tan brifing alan Yıldırım daha sonra çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tekman yolunun zor arazi şartlarına rağmen yapıldığını belirten Yıldırım, " Zor arazi şartlarına rağmen bu yolu yaptık. 110 trilyon para harcadık. Bu çok büyük bir para.  Kırık coğrafya olduğu için maliyetler artıyor. Önemli olan vatandaşımızın can güvenliği ve rahatlığı onun için ne yapsak azdır. Tekman yoluna ticari bir bakış ile bakmadık. 97 yılında ihalesi yapılmış ama doğru düzgün yapılmamış. Biz yarım kalan bu işi tamamlıyoruz" dedi.AK Parti Hükümeti olarak hedeflerinin asla bitmeyeceğini de belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü;
Bizde Hedefler bitmez, istediğimiz hedeflere ulaştık. Bununla da yetinmeyip yeni hedefler koyduk. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ`ın dediği gibi  ömür biter yol bitmez. Aşık Veysel zamanında uzun ince bir yolda gidiyorduk, şimdi uzun duble bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Erzurum 2011 için önemli bir hazırlık içinde. Kış Oyunları`na ev sahipliği yapacak. Yolların hazır olması lazım. Ana güzergahları bitirdik ilçelerde de bölünmüş yol yapmaya başladık. Erzurum Erzincan arasında bulunan sansa deresi yolunda çok muazzam bir çalışma var. Altı yerde Fırat`ın yatağı değiştiriliyor. O coğrafyayı dize getirdik. Fıratı adeta dizginledik, gem vurduk. Yol bitince Erzurum -Erzincan bir saat sürer sürmez."

"HAVALİMANI`NA 40 MİLYON TL 
HARCAMA YAPIYORUZ"

Erzurum`da alt yapının eksiksiz olması gerektiğinin de altını çizen Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü;
Genel olarak hedeflerimizde sıkıntı yok. Her tarafta belirlediğimiz hedefleri aştık. Karayolları yılbaşında bir hedef koyuyor bir hedefe göre ödenek alıyor yılsonu bu üçe çıkıyor. Ödenek harcaması da 3 kat artıyor. Geçen yıl 3 katrilyon bütçe vardı 8,5 katrilyon üzerine çıktı. Bu sene de 10, 5 katrilyonu geçiyoruz. Erzurum yeni bir üniversitede daha kavuşuyor. Dolayısıyla Erzurum`da gelecek için alt yapının eksiksiz hazır olması lazım. Havaalanıyla ilgili kategori yükseltiyoruz. Her türlü hava şartlarında buralar rakım yüksek sis olur, kış olur uçak inişlerinde problem yaşanmasın diye kategori çıkarıyoruz.  40 trilyon harcama yapıyoruz yılbaşına kadar bitirmiş olacağız"

"LOJİSTİK MERKEZ MUTLAKA 
YAPILACAK"

Erzurum`da lojistik merkez yapıyoruz demiryollarının faaliyeti var. Yaklaşık olarak 200 dönümlük arazi civarında çalışma yapılıyor. 50 dönümü demir yollarının diğerleri kurumlara ait. Askerlerin güvenlik askeri yasak bölge sınırlaması var onun kaldırılması için çalışma yapılıyor. Tamamlandığında tamamen çalışmalar hızlanacak, ama demiryolları kendi bölümünde işe başladı ya da başlayacak. Hızlı tren Ankara`nın batısından İstanbul`a doğru tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Eskişehir bitti. Eskişehir İstanbul devam ediyor. Ankara -Yerköy- Sivas inşa halinde ikinci üçüncü etabı da Sivas Erzincan- Erzurum. Uygulama projeleri hemen hemen bitmiş durumda. Hızlı tren programı 2030`daydı. En son Çinlilerle demiryolları bir anlaşma imzaladı. Erzurum ve Erzincan da 2023 hedeflerinin içine konuldu. Yani 15 sene öne çıktık. Dolayısıyla Erzincan ve Erzurum hızlı tren güzergahında çalışmalar hedeflenen süreden önce tamamlanacak.

OVİT TÜNELİ TÜRKİYE`NİN EN UZUN TÜNELİ OLACAK

Ovit Tüneli`nin proje ihalesinin yapıldığını da belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıklamalarını şöyle bitirdi"
Proje ihalesini yaptık. Türkiye`nin yapılmış en uzun tüneli olacak 28 kilometrelik tünel olacak. Projeye başlamadan önce projesinin hazır olması lazım. Şu anda onu yapıyoruz. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ sağlık hizmetlerini kaliteyi artırarak yapıyor. Biz de hastalarımızın, insanlarımızın sağlık bulmak isterken yollarda ölmemeleri için yollar yapıyoruz. İnsan hayatında zamanın önemi büyüktür. Yolların standartını da düzeltmek gelişmişliğin kalkınmışlığın en büyük göstergesi olacaktır. Bugüne kadar bölünmüş yollardan bir yılda sadece az yakıt yakılmasından, yollarda daha az zaman kaybedilmesinden sağlanan tasarruf 6,7 katrilyon yani 10 yılda yolların tamamını 50 katrilyon harcadık, 6-7 sene içerisinde geri dönüyor kendini amorti ediyor"
Salık Bakanı Recep Akdağ ise Tekman`ın önemli bir ilçe olduğunu söyledi. Tekman`ın yıllar önce Türkiye`nin en geri kalmış ilçeleri arasında yer aldığını da hatırlatan Akdağ, Tekman`ı5n kaloriferi bile olmayan bir hastanesi vardı. Şimdi ise ameliyet bile yapılan banyo ve televizyonlarla odaları donatılmış bir hastaneye kavuştu. Önceden Erzurum`a 150 kilometre mesafede olan bu ilçemiz şimdi 66 kilometre uzaklıkta. Burada Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım`a da şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Tekman Karayolunda incelemelerini sürdüren Bakanlar daha sonra Erzurum`dan ayrılarak Ankara`ya gitti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı