G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bakanlık alacak mıyız merak ediliyor

Bakanlık alacak mıyız merak ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz´da yeni kabinesini açıklayacak. İlimiz Yeni Hükümet Sisteminde Bakanlık alacak mı merak ediliyor

 

24 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerle birlikte Yeni Hükümet Sisteminin kurulması için düğmeye basıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz Pazartesi günü kabinesini açıklayacak. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklayacağı kabineye kilitlenmiş durumda. 

Yeni Hükümet Sistemi içerisinde bakanlık düzeyinde ilimize kontenjan verilecek mi merak ediliyor. AK Parti´nin kurulduğu 2002 tarihinden 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar her dönem bakanlık verildi.

Erzurumlular yapılan her genel seçimde AK Parti´ye Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´de stratejik öneme sahip olan Türkiye´nin Kalesi olarak gördüğü Erzurum´a Bakanlık vermesi bekleniyor. 

Ankara kulislerinden elde edilen bilgilere göre, ilimize bu dönem Milletvekillerimizin arasından değil de Hemşehrimiz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´a Erzurum´u temsilen Bakanlık verileceği konuşuluyor. 

Yeni Hükümet Sisteminde, bakanlık yapacak isimlerin milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiği biliniyor. Ankara koridorlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın meclisten 2 veya en fazla 3 milletvekilini kabineye almak için istifa ettirebileceği dillendirilirken, kabinesinin büyük bir kısmını meclis dışından isimlerle kurması bekleniyor. 



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı