G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bakanlık alacak mıyız merak ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz´da yeni kabinesini açıklayacak. İlimiz Yeni Hükümet Sisteminde Bakanlık alacak mı merak ediliyor

Bakanlık alacak mıyız merak ediliyor

 

24 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerle birlikte Yeni Hükümet Sisteminin kurulması için düğmeye basıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz Pazartesi günü kabinesini açıklayacak. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklayacağı kabineye kilitlenmiş durumda. 

Yeni Hükümet Sistemi içerisinde bakanlık düzeyinde ilimize kontenjan verilecek mi merak ediliyor. AK Parti´nin kurulduğu 2002 tarihinden 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar her dönem bakanlık verildi.

Erzurumlular yapılan her genel seçimde AK Parti´ye Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´de stratejik öneme sahip olan Türkiye´nin Kalesi olarak gördüğü Erzurum´a Bakanlık vermesi bekleniyor. 

Ankara kulislerinden elde edilen bilgilere göre, ilimize bu dönem Milletvekillerimizin arasından değil de Hemşehrimiz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´a Erzurum´u temsilen Bakanlık verileceği konuşuluyor. 

Yeni Hükümet Sisteminde, bakanlık yapacak isimlerin milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiği biliniyor. Ankara koridorlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın meclisten 2 veya en fazla 3 milletvekilini kabineye almak için istifa ettirebileceği dillendirilirken, kabinesinin büyük bir kısmını meclis dışından isimlerle kurması bekleniyor.