G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN YENİ YIL MESAJLARI

BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN YENİ YIL MESAJLARI

BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN YENİ YIL MESAJLARI

BAŞBAKAN ERDOĞAN`IN YENİ YIL MESAJLARI 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu asil milletin, cenazeleri üzerinden bile siyasi rant sağlamaya, ölümler üzerinden bile tahrik ve provokasyon üretenlere her zaman gereken cevabı verdiğini ve vereceğini belirterek, "İnşallah, 2012 yılı, her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı; kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır" dedi. 
Başbakan Erdoğan, yayınladığı yeni yıl mesajında, Türkiye`nin, aziz milletin, tüm insanlığın yeni yılını yürekten kutladığını belirterek, "2012`nin, umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum" dedi. Erdoğan, 2011 yılında, milletçe herkesin yüreğini burkan acı hadiselerde; Van depreminde ve Uludere yakınlarında hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah`tan rahmet dilediğini, millete ve yakınlarına başsağlığı temenni ettiğini kaydetti.  
Yeni yıla, yeni umutlarla ve yeni heyecanlarla girildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 
"2012`nin, 2011`den daha iyi bir yıl olması, ekonomide, demokratikleşme adımlarında, dış politikada ve sosyal hayatta yeni sevinçlerin, yeni başarıların yaşandığı bir sene olması için Hükümet olarak her zamankinden çok daha fazla gayret sarf edecek, inşallah yeni yılı yeni rekorlarla nihayete erdireceğiz. Bizler 9 yıl boyunca milletçe yaptığımız gibi, ülkemizin büyümesi, ilerlemesi, bölgesinde ve dünyada güçlü, saygın, etkili bir ülke olması için, en büyük değerimiz ve en büyük hazinemiz olan
kardeşliğimizi muhafaza edecek, kardeşliğimizi bozmaya, yıpratmaya, örselemeye çalışanlara karşı da hep birlikte mücadele vereceğiz. Aziz milletim şunu bilsin ki, bu millet, tüm unsurlarıyla, tüm etnik kökenleriyle, tüm inanç grupları ve mezhepleriyle, bin yıllar boyunca olduğu gibi gelecekte de iç içe, dostça, kardeşçe, dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir. Milletin arasına nifak sokmak isteyenler, milleti birbirinden ayırmak, koparmak, uzaklaştırmak isteyenler, kandan beslenenler, ölümleri, acılarıistismar edenler, tarih boyunca her zaman kaybettikleri gibi hiç şüphesiz bugün ve yarın da yine kaybetmeye mahkum olacaklardır. Kardeşlik hukukuyla yazılmış tarihimiz, geleceğini de yine kardeşlik hukuku üzerinden şekillendirecektir. Bu kardeşliğe silahlarıyla, kirli siyasetleriyle, istismar politikalarıyla leke sürmek isteyen, kalplerine husumetin ve fitnenin karanlığı çökmüş odaklar ise milletin uhuvveti karşısında eriyip gideceklerdir." 
Türk milletinin, tarih boyunca her badireyi aştığını, her türlü nifak girişimine karşı yek vücut olarak karşı durduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:
"Bu aziz millet, yaşanan acılardan ders alarak, dostunu ve düşmanını birbirinden çok iyi ayırt ederek, acıların, elemin, hüznün üzerine umudu inşa etmeyi her zaman başarmıştır. Bu asil millet, cenazeleri üzerinden bile siyasi rant sağlamaya, ölümler üzerinden bile tahrik ve provokasyon üretenlere her zaman gereken cevabı vermiştir ve verecektir. İnşallah, 2012 yılı, her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı; kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır. Bu duygular eşliğinde, 2012`nin
365 gün boyunca kardeşliğin egemen olduğu; tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, aziz milletimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli