G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başbakan olarak görmek istiyor?

Başbakan olarak görmek istiyor?

Başbakan olarak görmek istiyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde illerin büyük kongre delegeleriyle bir araya geldi. İzmir'de partiden istifa eden milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen, eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, Seferihisar eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz üyelikleri düştüğü için toplantıya katılmazken ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, üyeliği devam etmesine rağmen davet edilmedi. 


Erdoğan: Ben olmasam da... 

Aralarında milletvekilleri, il başkanı ve il başkan yardımcılarının bulunduğu 44 kişiden oluşan Büyük Kongre delegeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la toplantı yaptı. Toplantıda delegelere üzerinde "Kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?", "Üç dönem kalksın mı devam etsin mi" ve "Önerileriniz nedir" yazılı anket formu dağıtıldı. İzmirli delegeler 3 isim yazma hakları olduğu halde "Kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?" sorusuna sadece Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verirken, "Önerileriniz nedir?" sorusuna ise, bir çoğunun "Erdoğan olmadığı taktirde cumhurbaşkanı adayı AK Parti İzmir Milletvekilli Binali Yıldırım" diye yanıtladığı belirtildi.


Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de bir süre Başbakan Erdoğan ile sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false