G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN`DAN ANNELERE ÇAĞRI

BAŞBAKAN`DAN ANNELERE ÇAĞRI

BAŞBAKAN`DAN ANNELERE ÇAĞRI

BAŞBAKAN`DAN ANNELERE ÇAĞRI 

Başbakan, terörist cenazelerindeki provokasyonlara dikkat çekti, annelerin istismar edilmemesini istedi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Terörist cenazesinde boy gösteren o kadın milletvekillerinin maalesef ağlayan ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş haline gelmiş ve böylece bunları görmez durumda olmuşlardır. Bir mağarada işkenceyle öldürülen 5 kadın teröristi görmezden duymazdan geliyorlar. Ama canlı bomba olup masum insanları havaya uçurmayı üzerine bomba bağlayıp gemi kaçırmayı marifet gibi sunacak kadar da canileşiyorlar."Terör örgütünün en çok çocukları istismar ettiğini söyleyen Başbakan, anneleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı.
Başbakan`ın verdiği şu örnek ise herkesi duygulandırdı. "Bir terörist Bingöl`de bayram alışverişine çıkan kalabalığın arasında üzerindeki bombayı patlatmak istedi. 3 çocuğu ile bayram alışverişine çıkan merhum Hatice Belgin kardeşimiz canlı bombayı farketti ve yanındaki 3 çocuğunu korumak için o canlı bombanın adeta üzerine atladı. Bu hadiseyi görünce anneliğin ne kadar kutsal ve ulaşılamaz bir mertebe olduğunu çok iyi idrak ediyoruz."
Başbakan Erdoğan, şehit ailelerine de sevindirici bir haber verdi. Başbakan, "Terör şehitlerinden bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu 2`ye çıkartıyoruz. Yeni bir adım daha atıyoruz. Terör kurbanı olan aileye aynı yardımı devlet olarak vereceğiz. Onları biz şehitler sınıfında mütaala edeceğiz. Yine bu ailelere de devlette istihdam sağlayacağız."dedi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli