G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKANDAN BÜYÜK ŞEHİRLERE SÜLİET TALİMATI

BAŞBAKANDAN BÜYÜK ŞEHİRLERE SÜLİET TALİMATI

BAŞBAKANDAN BÜYÜK ŞEHİRLERE SÜLİET TALİMATI

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Ak Parti Genel Merkezinde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile Ak Parti'li 18 büyükşehir belediye başkanı katıldı. Toplantıda Ala ve Güllüce'nin, yerel yönetimlerle ilgili strateji planları hakkında sunum yaptığı öğrenildi.

Ayrıca Ak Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik stratejik planı, şehir planlama çalışmaları, yerel yönetimler mevzuat değerlendirmesi ve belediyelerin prestij projeleri ele alındı. Abdulhamit Gül'ün de Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın yeni dönem için hazırladığı kısa ve uzun vadeli çalışma planı hakkında bilgi verdiği belirtildi.

SİLUET TALİMATI

Yeni Şafak'ın haberine göre, toplantıda, Türkiye nüfusunun yüzde 54'ününAk Parti belediyelerinde yaşadığının altını çizen Başbakan'ın, başkanlardan imar ve çevre konusunda titiz davranmalarını istediği öğrenildi. Erdoğan'ın, şehirlerin silüetlerinin bozulmaması için hassasiyet gösterilmesi için de talimat verdiği bildirildi.

KESİNTİ MÜJDESİ

Alınan bilgiye göre toplantıda Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'den Ak Parti'ye geçen belediyelerin çok ağır borç yükü ile devralındığını belirten başkanlara İller Bankası kesintisinin 4 ay süreyle kaldırılacağı müjdesini de verdi. Geçtiğimiz yıl da haziran ayından itibaren 4 ay süreyle kesintiler kaldırılmıştı.

KARAR RESMİ GAZETEDE

Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Başbakan Yardımcılığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 5 Mayıs 2014 tarihinde kararlaştırıldı. Kararla 15 Mart 2010 tarihli esaslara geçici madde eklendi.

Buna göre büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinde ayrılacak paylardan yapılacak kesinti oranları 2014 yılının Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak uygulanacak.

19.04.2014 Tarihinde eşimi Erzurum Buhara hastanesine doğum üzere yatırdım. Normal geçen doğum sürecinden sonra sabah hiç bir kontrol ve muayene yapılmadan dünyaya yeni gelen bebeğimizle taburcu edildik. Eve geldikten sonra bebeğimizin sağlık durumu hızla bozuldu. Bunun üzerine tekrar aynı hastaneye  bebeğimizi kontrol için götürdüğümüzde bebeğimizin enfeksiyon kaptığı ve hastane yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bir süre kalması gerektiğini gerekçesiyle yatışı yapıldı. Yeni doğan ünitesinde bebeğimizin yattığı 11 gün boyunca şunu gördük ki Buhara hastanesinde doğum yapan her 10 bebekten 8 inin enfeksiyon kaparak Erzurum'da ki çeşitli hastanelere yatış yaptığını gözlemledik. Buhara hastanesi tarafından bebeğimize yapılan CRP testlerinin sonuçlarını karşılaştırmak için bebeğimizden kan örneği alarak şehrimizde ki diğer hastanelerin laboratuvarlarına kan testi yaptırdığımız da şunu gördük ki Buhara hastanesinde yüksek çıkan CRP test sonuçlarının diğer hastane test sonuçlarıyla çok farklı olduğunu gözlemledik. Yeni doğan ünitesinde ki bebeklerin ebeveynleriyle yapmış olduğumuz sohbetler sonucun da Buhara hastanesinin CRP ve hemogram test sonuçlarını  özellikle yüksek çıkartarak gerek Devletimizden gerekse sağlık güvencesi olmayan hasta sahiplerinden haksız kazanç elde ettiği kanaatine vardık. Test sonuçlarının istenirse ilgili kurumlara ibraz edebileceğimizi beyan ediyoruz. Soz konusu sağlık kuruluşunun önceki yıllar da bu tür işlemlerden dolayı mahkemeye konu olduğu sahibinin bir süre ceza evinde yattığını biliyoruz. Bu konu da gerekli araştırma ve soruşturmaların halkın yararına ve devletimizin çıkarına yapılmasını arz ederim. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli