G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞKAN GÜVENLİ UMUTLU

BAŞKAN GÜVENLİ UMUTLU

BAŞKAN GÜVENLİ UMUTLU

BAŞKAN GÜVENLİ UMUTLU

Başkan Güvenli, "İran`la ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmemesi için hiçbir neden yok. " dedi.
Müsiad Şube Başkanı Mustafa Güvenli, geçen hafta Müsiad Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan`ın da katıldığı İran gezisinin, Türkiye, İran ve Erzurum`la ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.
Güvenli, İran gezisinde, gelecek adına ümit verici bir tabloyla karşılaştıklarını kaydetti. Tebriz`deki iş çevrelerini Erzurum`la ticaret yapma arzusu içerisinde bulduklarını belirten Güvenli, "Türk ve İran arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasındaki gayretin tek taraflı olmadığı; bizim gibi, Tebriz`deki iş dünyasının da, Erzurum`la ticarete sıcak baktığı görmez bizleri mutlu etti." dedi.Erzurum ve Tebriz arasındaki ilişkiye sadece ticari boyuttan bakılmaması gerektiğini, olayın bir de eğitim, turizm ve sağlık yönünün bulunduğunu anlatan Güvenli, "Bugün atılan adımların her iki ülke ve şehir noktasında devamı getirilirse, Erzurum Tebriz`in her alanda vazgeçilmezi olur. Çünkü Erzurum`un sahip olduğu potansiyel, İran ve Tebriz`in birçok ihtiyacının karşılanması anlamını taşıyor. " şeklinde konuştu.
Tebriz`e uçak seferleri başlatılması yönünde bir süre önce gündeme getirdikleri teklifin İran`la olan ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir aşama olacağını anlatan Başkan Güvenli, "Bu teklifimizi Sağlık Bakanı Recep Akdağ`la da paylaştık. Kendisi, bu hususta gereken desteği vereceğini ifade etti. Biz de zaten bu ay içerisinde Türk Hava Yolları nezdinde bir takım girişimlerde bulunacak ve teklifimizi hayata geçirmeye çalışacağız. " ifadelerini kullandı.
Bu aşamanın kaydedilmesiyle birlikte Erzurum ile Tebriz arasında atılmış en önemli ikinci adımın da geride bırakılmış olunacağını belirten Başkan Güvenli, "Erzurum`un Tebriz`le kardeş şehir protokolü imzalamış olması, bize göre önemli bir adım. Bu süreçte uçak seferlerini de başlatırsak, iki ülke arasında sağlam bir işbirliği köprüsü inşa etmiş olacağız. " diye konuştu.
Öte yandan Erzurum`la Tebriz arasındaki ilişkilerin bugüne dayanmadığını, uzun bir tarihi geçmişinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Güvenli, "Atılan bu adımlar, aynı zamanda tarihi bir nitelik taşıyor. Çünkü Erzurum Tebriz için, Tebriz de Erzurum için tarih boyunca hep önemli olmuştur. " diye sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı