G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞKAN KAYA İÇİNİ DÖKTÜ RAHATLADI

BAŞKAN KAYA İÇİNİ DÖKTÜ RAHATLADI

BAŞKAN KAYA İÇİNİ DÖKTÜ RAHATLADI

BAŞKAN KAYA İÇİNİ DÖKTÜ RAHATLADI 

Başkan Kaya, "Sonucun 3 nedeni var. AK Partililer`in, HSYK`nın dinsizler tarafından kuşatıldığını, 12 Eylül darbesi ile hesaplaşılacağı iddiasına halkımızın inanmasının yanında, Sağlık Bakanı Akdağ`ın bazı partililerimizle yaptığı ev toplantıları, böyle bir sonucu doğurdu" dedi.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, referandumda Erzurum`un yüzde 87.3 oranında `evet` demesinin altında, AK Partililer`in HSYK`nın yöneticilerini, `dinsiz` ve `inançsız` kişiler olarak tanıtması ve "12 Eylül`le hesaplaşma" iddiasının büyük rol oynadığını savundu. Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Erzurum mitinginde `evet` oyu vereceklerini açıklayan Fetullah Gülen ve diğer din adamlarına yönelik söylediği "Ulemalara itibar etmeyin" sözünün de Erzurum`da istismar edilerek, farklı yönlere çekilmesinin de sonuçta etkili olduğunu savundu. Kaya, Erzurumlu Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ`ın bazı MHP`lilerle yaptığı ev toplantılarına yönelik ciddi iddiaların olduğunu da belirterek, "Bu iddiaları kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Erzurum`un AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Bahçeli`nin "Ulemalara itibar etmeyin" sözüyle, baltayı kendi ayağına vurduğunu belirterek, "Bu söz sandığa yansıdı" dedi.

KAYA: HSYK`YI DİNSİZLER YÖNETİYOR DEDİLER

Anayasa`nın 26 maddesinin değiştirilmesini içeren referandumda MHP`nin Erzurum`da büyük bir hezimete uğraması, il teşkilatında da hayal kırıklığıyla karşılandı. MHP İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum`da yüzde 87 oranında `evet` oyu çıkmasının 3 nedeni olduğunu savundu. Kaya, Erzurum`un milliyetçi ve muhafazakâr bir kent olduğuna dikkati çekerek, AK Partililer`in şehrin bu hassasiyeti doğrultusunda referandum propagandası yaptığını iddia etti. AK Partililer`in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun (HSYK) `inançsız` ve `dinsiz` kişilerin elinde olduğuna yönelik halka yoğun bir propaganda yaptıklarını öne süren Kaya, "HSYK`nın inançsız insanlar tarafından kuşatıldığını anlatan siyaset yapıldı. Yargının inançsız insanlar tarafından yönetildiğini söyleyerek, üstü kapalı olarak `alevi`lerin görev yaptığını anlattılar. Maalesef halkımız da bunlara inandı" dedi.

"12 EYLÜL İDDİASI ÜLKÜCÜ CAMİAYI İNANDIRDI"

MHP`nin oylarının AK Parti`ye kaymasında da "12 Eylül ile hesaplaşacağız" sözünün çok etkili olduğunu seçim sürecinde gördüklerini anlatan Kaya, "Görüştüğümüz ülkücülerin birçoğundan, (referandumda oyumuz evet olacak ama seçimde yine MHP`ye oy vereceğiz. MHP`liliğimizden vazgeçmedik) yönünde cevaplar aldık. Biz, 12 Eylül ile bu iktidarın hesaplaşamayacağına inanıyoruz ama maalesef 12 Eylül`ün acısını en çok çeken ülkücüler, iktidarın bu söylemlerine inandılar. Hakkında yolsuzluk ve kalpazanlık dosyaları bulunan Başbakan Erdoğan`a inanan, geçmişi pırıl pırıl, dürüstlüğü tartışılmayacak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli`nin söylemlerine fazla itibar etmeyen ülkücü kardeşlerimize bir kırgınlığımız yok. Sadece gönlümüz incindi. Bu sonuçla tüm kuleler kuşatılmış oldu ama Sayın Erdoğan`ın Türk milliyetçiliğinin kalesi olan MHP`yi kuşatmaya gücü yetmeyeceğini herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu.

"BAKAN AKDAĞ, MHP`LİLERLE EV TOPLANTILARI YAPMIŞ"

Erzurumlu Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ`ın Ramazan boyunca Erzurum`da yoğun bir çalışma yaptığını ve bu esnada birçok ülkücü ile ev toplantıları düzenlediğini öğrendiklerini söyleyen Kaya, "Bu toplantılara katılanların isimlerini tek tek tespit ettik. Partimizin üyesi olup da bu toplantılara katılanlarla yollarımızı en kısa sürede ayıracağız" dedi. Düzenlenen bu toplantılarda neden `hayır` dediğimizin bir ispatı olan çok ciddi konuların konuşulduğu yönünde duyumlar aldıklarını açıklayan Kaya, "Bu iddiaları kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Bakan Akdağ`dan kimlerin ne talepte bulunduğu, `evet` demek için neler istediklerini yakında herkes öğrenecek" diye konuştu.

"(ULEMALARA İTİBAR 
ETMEYİN) SÖZÜNÜ DE 
ÇARPITTILAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Erzurum`da düzenlediği mitingde Fetullah Gülen başta olmak üzere seçimde `evet` denilmesi gerektiğini söyleyen din adamlarına yönelik sarf ettiği "Ulemalara itibar etmeyin" sözünün farklı noktalara çekildiğini söyleyen MHP İl Başkanı Kaya, "Bu sözü, AK Partililer, sanki genel başkanımız bu din adamlarının düşmanıymış gibi yansıttılar. Oysa, Genel Başkan, bu ifadesiyle, (din adamı din adamlığını yapmalı, siyasetçi de siyasetçiliğini yapmalı) demek istemişti. Din ilmi almış insanların, dini alanda konuşmaları, siyaset ilmi alanlarında siyaset yapmaları yönündeki bir çağrıyı, çarpıtarak halkımıza aktaranların, maalesef bunda başarılı olduğunu gördük. Oysa Genel Başkanımız, din konusunda son derece hassas bir kişiliğe sahip. Namazlarını, kalabalık camilerde kılmakta ve basından uzak ibadet yapma noktasında son derece hassas. Kendisinin hangi camide namaz kılacağını basına ulaştıran çok sayıda partilimize de çok sert ifadelerle tepki göstermiştir. Muhtemelen, bu ifadelerimden dolayı ben de tepki göreceğim ama inanın AK Partililer`in bu yaklaşımları yüzünden bizim de sabrımız taşmak üzere" dedi.

AK PARTİLİ KÜÇÜKLER: ERZURUM DAHA ÇOK DEMOKRASİ İSTİYOR

Erzurum`un AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise referandumda yüzde 87 oranında `evet` çıkmasının, `Cumhuriyeti kuran şehir` olarak bilinen Erzurum`un demokrasiye olan bağlılığını ortaya koyduğunu savundu. Erzurum`un her tercihinde, `daha çok demokrasi` isteğini gözler önüne serdiğini savunan Başkan Küçükler, "Erzurum`un mert dadaşı, particilik yapmadan, en güzel şekilde değişiklik maddelerini yorumlayan bir kent olmuştur. Bilinçli bir seçmene sahip olan kentimiz, çocuklarının geleceğini düşünerek, ayağındaki prangalardan kurtulup, yeni bir darbenin olmaması için tercihini yapmıştır. Katılım oranının yüzde 80`lere ulaşması da ayrı bir mutluluk sebebimizdir" dedi.

"BAHÇELİ`NİN SÖZLERİ `EVET`LERİ ARTIRDI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Erzurum mitinginde, Fetullah Gülen ve diğer din adamlarını hedef alan, "Ulemalara itibar etmeyin" sözünün de oyların yüzde 87`ye ulaşmasında ciddi bir rol oynadığını savunan Başkan Küçükler, "MHP, sadece Erzurum`da değil, Türkiye genelinde de baltayı kendi ayağına vuruyor. Sayın Bahçeli, zaten her konuşmasında ciddi hatalar yapıyor. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi? Yapılan bir referandum, yani halkı ilgilendiren bir konu oylanıyor. Bir siyasi parti oylaması değil. Din adamı, burada görüşünü belirtmeyecek de, nerede söyleyecek? Aydınların, din adamlarının konuşacağı ortam referandumdur. Sayın Bahçeli`nin referandum sonuçlarının hemen ardından yaptığı değerlendirme de, kendi ayağına vurduğu yeni bir balta darbesidir. Halk artık kararını vermiş ve `evet` demiştir. Artık sen kim oluyorsun ki, halkın bu ülkeyi karanlık bir ortama soktuğunu söylüyorsun" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı