G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAYAN BOKS MİLLİ TAKIMI İDDİALI

BAYAN BOKS MİLLİ TAKIMI İDDİALI

BAYAN BOKS MİLLİ TAKIMI İDDİALI

 BAYAN BOKS MİLLİ TAKIMI İDDİALI

Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı, 2012 Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Erzurum?da sürdürüyor. Milliler, Erzurum kampının kendilerini madalyaya götüreceğine inanıyor.

 

 

Kamp çalışmalarını sürdüren ve aralarında Dünya Şampiyonu Gülsüm Tatar`ın da bulunduğu Büyük Bayanlar Milli Boks Takımı, 2012 Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası için iddialı.
Erzurum`da çalışmalarını sürdüren Büyük Milli Bayan Boks Takımı`nın noksanlarını tespit etmek ve kampın başarını ölçmek için staring müsabakası yapıldı. Milli Takım Teknik Direktörü Hamdi Yıldırım, yüksek rakıma sahip olan Erzurum`da 21 gündür kamp yaptıklarını belirterek, yüksek rakımın sporcular üzerinde önemli yararları olduğu için Erzurum`u tercih ettiklerini söyledi.Karda, tipide, buz alanlarında koşarak güç depoladıklarını anlatan Yıldırım, ?Sporcularımız çok iyi güç depoladılar, kondisyonlarını artırdılar.
Yeni açılan kondisyon merkezinde ağırlık çalışmaları yaptık. Bu kampın sporcular üzerinde çok faydası olduğuna inanıyorum? dedi.
Müsabakalar sayesinde eksikleri tespit ederek, yeni bir çalışma programı hazırlayacaklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: ?Bu müsabakalarda eksik yönlerimizi göreceğiz. Önümüzdeki kampların da hazırlığını yapmış olacağız. Seçmeden ziyade, sporcuların performansını ölçmek için böyle bir müsabaka düzenledik. Asıl amaç, noksanları tamamlamak. 10 Mart`ta Tekirdağ`da yeniden kampa gireceğiz. Oradan Çek Cumhuriyeti`nde yapılacak Grand Prix Turnuvası`na katılacağız. Oradan Çek Cumhuriyeti, daha sonra da Polonya`da yapılacak Feliks Stamm Turnuvası var. Avrupa Birliği Ülkeleri Şampiyonası`na da hazırlanacağız. Ekim ayında Avrupa Büyükler Şampiyonası var, oraya da
katılacağız.?
İlk etapta Avrupa şampiyonalarının olmasına rağmen asıl amaçlarının 2012 Olimpiyatları ve 2012 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası olduğunu söyleyen Yıldırım, ?Bunlar, olimpiyatlar için yapılan seçme müsabakalarıdır. Olimpiyatlara gitmek için bazı elemelerden geçmek zorundasınız. Biz de elemelerden en iyi dereceyi alıp, olimpiyat vizesi almak istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. İnşallah olimpiyatlar ve dünya şampiyonalarında bambaşka bir milli takım görecekseniz? diye konuştu

Büyük Bayanlar Milli Boks Takımı sporcularından Dünya Şampiyonu Gülsüm Tatar da Erzurum`da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kendisinin Karslı olduğunu dile getiren Tatar, ?Erzurum da benim memleketim. Soğuğuna alışık olduğum bir iklimdeyiz. Arkadaşlarla beraber keyifli bir vakit geçiriyoruz? dedi. Spor yaşantısında yeni derece elde etmek istediğini vurgulayan Tatar, 2012`deki olimpiyatlar için şimdiden hazırlıklara başladığını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli