G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BİLİMSEL MAKALE YARIŞMASINA TÜRKEŞ ÖDÜLÜ

BİLİMSEL MAKALE YARIŞMASINA TÜRKEŞ ÖDÜLÜ

BİLİMSEL MAKALE YARIŞMASINA TÜRKEŞ ÖDÜLÜ

BİLİMSEL MAKALE YARIŞMASINA TÜRKEŞ ÖDÜLÜ

Alparslan Türkeş`in vefatının 15. yılı nedeniyle "Geçmişten Geleceğe; Türk Siyasal ve Fikir Hayatında Ülkücülüğün Misyonu ve Vizyonu" konulu bilimsel makale yarışması düzenleniyor. Dereceye girenlere "Alparslan Türkeş Büyük Ödülü" verilecek. Akademik eserlerle katılacak olan yarışma için MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum?da bulunan lisans ve lisansüstü eğitim görenlerin yarışmaya katılması için çağrıda bulundu.Başvuruların genel merkeze yapıldığını bildiren Zekai Kaya, dereceye girenlerin ödüllendirileceğini ifade etti.
Bilimsel makalelerle katılacak yarışmanın konusu, "Geçmişten Geleceğe; Türk Siyasal ve Fikir Hayatında Ülkücülüğün Misyonu ve Vizyonu" olarak açıklandı. Kaya, yarışmada birinci olan esere 15 bin lira, ikinciye 10 ve üçüncüye 5 bin lira para ödülü verileceğini söyledi. Kaya, Türkeş?in siyasi hayatı ve fikirleri gelecek nesiller aktarılması gerektiğini ifade ederek, "Sadece Türkeş değil kültürümüzde önemli yer edinen bütün büyüklerimizi tanıtmalıyız." ifadelerini kullandı. Yarışmaya lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde öğrenim gören 1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu herkesin katılabileceğini belirten Kaya, "Türkçe yazılacak eserlerin özgün, daha önce yayımlanmamış, bir başka yarışmaya sunulmamış ve ödüllendirilmemiş olması gerekecek." dedi.
Ayrıca Kaya, ödüle layık görülen eserin yayın hakları MHP`ye ait olacağını bildirdi. Yarışmaya başvurmak isteyenlerin eserlerini en geç 4 Nisan 2012`ye kadar MHP Genel Merkezi`ne ulaştıracak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı