G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BİNALARI YIKIN AMA AĞAÇLARIMIZI KESMEYİN

BİNALARI YIKIN AMA AĞAÇLARIMIZI KESMEYİN

BİNALARI YIKIN AMA AĞAÇLARIMIZI KESMEYİN

 

BİNALARI YIKIN AMA AĞAÇLARIMIZI KESMEYİN

30 yıl önce oto tamircileri, keresteciler, demirciler ve marangozcular odası üyeleri tarafından derneklerin kullanım alanı olarak yaptırılan ve 5 bin 500 metrekare alanı bulunan `dernekler binası` Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor. Kullanım alanı içerisinde bulunan 30 yıllık 500 civarında çeşitli ağaç da yapılacak olan işhanı kapsamında kesiliyor. 

 30 yıl önce dernek üyeleri tarafından derneklerin kullanım alanı olarak yaptırılan binalar sahipsizliğe terk edildi. Atıl durumda bulunan ve tinercilerin mekanı haline gelen binalara dernekler sahip çıkmayınca belediye kendi üzerine tapu etti. Büyükşehir Belediyesi hem çirkin görüntüsü bulunan, hem de tinercilerin alem yaptığı bir yer haline gelen binaları yıkarak yerine 95 dükkanın bulunduğu acenteciler sitesi yapma kararı aldı. İhalesi yapılan alanda dün yıkım çalışmaları başladı. Ancak binalarla birlikte binaların arka kısmında bulunan ve kullanım alanı içerisinde yer alan yeşil alanda ki 500`e yakın ağaç da kesilmeye başlandı. Binaların yıkılmasına destek veren esnaf ağaçların kesilmesine karşı çıkarak, belediye yetkililerine isyan etti.

 Belediyeye her konuda destek olduklarını ancak belediye yetkililerinin yeşil alana dokunmayacaklarına karşı kendilerine söz verildiğini belirten sanayi esnafı kandırıldıklarını iddia ederek yetkililere isyan etti. Sanayi de esnafın dinlenme yeri olarak kullandığı tek yeşil alanın dernekler binası olduğunu belirten Oto Tamircileri Kooperatif Başkanı Fahrettin Güller, "Yeşil alanımızı kimseye katlettirmeyiz" dedi. Belediyenin ağaç katliamı yaptığını ve buna sessiz kalmayacaklarını da belirten Güller, " 30 yıl önce bu alanı kendi paramızla yaptırdık. Kimse sahip çıkmayınca belediye tapusunu üzerine aldı. Binaların arka bahçesini ağaçlandırarak park haline getirdik. Burası esnaf tarafından dinlenme alanı olarak kullanıldığı gibi, sanayiye gelen müşterilerinde zaman geçirdiği bir yer. Biz binaların yıkılmasına karşı çıkmadık. Buralar tinercilerin uğrak yeri haline geldi. Bir çok esnafımızdan bu konuda şikayet alıyorduk. Belediye de atıl durumda bulunan binaları yıkarak yeni bir iş hanı yapmaya karar verdi. Biz buna destek olduk. Ancak yeşil alana dokunmayacakları konusunda bize söz verdiler . Sabah erken saatlerde burada bulunan ağaçları kesmeye başladılar. Biz buna karşı çıkıyoruz. Sanayi Sitesi`nde bulunan tek yeşil alan burası. Ağaçları esnaf olarak biz yetiştirdik. Bir çoğu 30 yıllık ağaç. Hiç mi Allahtan korkuları yok. Ağaçlarımıza dokunmasınlar" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi basın bürosundan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ağaçların kesilmeyeceği, daha önce birkaç projede olduğu gibi yerlerinden sökülerek başka yerlere dikileceği açıklandı. Açıklamada birkaç tane ağacın ağaç söküm makinasının bahçeye girmesi için kesildiği de bildirildi.  

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu