G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Binlerce öğretmen adayına atama müjdesi!

Binlerce öğretmen adayına atama müjdesi!

Binlerce öğretmen adayına atama müjdesi!

Binlerce öğretmen adayına atama müjdesi!
Hükümet seçim öncesi 40 bin öğretmen ataması yapacak mı? İşte cevabı... Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, her seçim yılında olduğu gibi bu seçim yılında da bir atama daha bekleniyor. Erdoğan`ın gizli danışmanı olarak adlandırılan Hamza Yoldaş, attığı tweet ile herkesi heyecanlandı.

NİSAN`DA NE KADAR ÖĞRETMEN ATANACAK

Atama bekleyen öğretmen adayları 2015 yılında yapılacak olan atamalarla görev başında olmak istiyor. Hemen hemen herkesin 2015 yılının bereketli bir yıl olacağı görüşü üzerinde hem fikir olduğunu görüyoruz. Yeni Türkiye`nin gücüne güç katacak olan öğretmen adaylarının, bilgisayar başında, sokakta, facebookta, twitterda değil tahta başında, öğrencilerinin yanında olması gerekiyor.

2015 yılında MEB için ayrılan bütçeyi de öz önünde bulundurarak şunu belirtmek gerekir ki, 2015 yılında Nisan ayında bir 40 bin atama ile 2015 KPSS sonrası da bir 40 bin atama ile atama bekleyen öğretmen sayısının düşürülmesi gerekmektedir. Nisan ayında 40 bin atama olması öğretmen adaylarına ilaç gibi gelecektir. Herşeyin seçim yatırımı görüldüğü ülkemizde bundan daha iyi bir yatırım olamaz herhalde.

NİSAN ATAMASI NASIL OLACAK

Şu an için olumlu ya da olumsuz(resmi ağızlardan) bir açıklama yapılmış değil. Fakat izlenimlerin atama konusunda olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sosyal medyada iyi bir örgütlenme içerisinde olan öğretmen adayları hem vekillerle hem de iktidarla yakın olan kişilerle temas halindeler. Yaptıkları baskılar yavaş yavaş neticesini gösteriyor gibi. Bunun en güzel örneği ise Cumhurbaşkanı`nın gizli danışmanlarından olduğu ileri sürülen Hamza Yoldaş`ın attığı tweet.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı