G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bir kenti daha ayağa kaldırdı

Bir kenti daha ayağa kaldırdı

Bir kenti daha ayağa kaldırdı

Tek kişilik odada tutulan ve 24 saat kemerayla izlenen Aykut B.'nin zaman zaman ağlayarak, "Ben bunu neden yaptım" dediği belirtildi. Elazığ'da ise sosyal medya üzerinden örgütlenen ve Aykut B.'yi kentte istemediklerini belirten gruplar, hastane önünde protestoya hazırlanıyor.





Geçen 6 Nisan'da Kars'ta Mert Aydın'ı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Aykut B., güvenlik gerekçesiyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Aykut B.'nin cezaevinde bileklerini keserek intihara teşebbüs ettiği belirtilirken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı olayın 'intihar' girişiminden çok 'yaralama girişimi' olduğunu savundu. Aykut B.'nin Erzurum H Tipi Cezaevinde tek kişilik hücrede kaldığını belirtilen savcılık açıklamasında, davranış bozukluğu görülen Aykut B.'nin kollarını duvara sürterek kendisini yaralamaya çalıştığı belirtildi. Bunun üzerine Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi psikiyatri servisine gönderilen Aykut B. yapılan muayene sonucunda 'intihara meyilli olması' nedeniyle Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne dün getirilen Aykut B., 24 saat kameralarla izlenen tek kişilik bir odaya konuldu. Aykut B.'nin psikiyatrist ve psikologlar eşliğinde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Aykut B.'nin kaldığı odada zaman zaman ağlayarak, "Ben bunu neden yaptım" dediği belirtildi. 

PROTESTO HAZIRLIĞI

Bu arada Elazığ'da bazı gruplar zanlı Aykut B.'nin Elazığ'a getirilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek, yarın hastane önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Zanlının kaldığı Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de jandarma ekiplerinin sıkı güvenlik önlemleri aldıkları görüldü.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı