G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BÖLÜMDE 350 ÖĞRENCİYE LİSANS VE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLDİ?

BÖLÜMDE 350 ÖĞRENCİYE LİSANS VE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLDİ?

BÖLÜMDE 350 ÖĞRENCİYE LİSANS VE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLDİ?

BÖLÜMDE 350 ÖĞRENCİYE LİSANS VE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLDİ?
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, bölümün, lisans ve yüksek lisans alanında da üstün bir performans sergilediğinin altını çizerek, 350`ye yakın örgün ve 2. öğretim öğrencisinin eğitiminde başarılı bir grafik sağlandığını dile getirdi.
Gündoğdu, "Kültür ve Turizm Bakanlığı`na bağlı birimlerde yürüttüğümüz çalışmalar da, aksamadan devam ettiriliyor. Bölümümüz, yeterli sayıda eleman olmamasına rağmen oldukça verimli bir eğitim öğretim sezonu geçirmiş, sanat tarihine bilimsel çok önemli katkılar sunmuştur. Aynı hızla önümüzdeki yıl da ilklere imza atacağız, sanat tarihine yeni kaynaklar, bilgi ve bulgular kazandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, oldukça hareketli bir eğitim öğretim dönemi geçirdi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, "Kısıtlı personel ve imkanlarımıza rağmen başarılı birçok çalışmaya imzamızı attık." dedi.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, 2010-2011 eğitim öğretim sezonunu değerlendirdi. Sanat Tarihi Bölümü`nün, geride kalan dönem içerisinde yürüttüğü çalışmalarla bilimsel anlamda önemli boşlukları doldurduğunu belirten Gündoğdu, söz konusu çalışmaları sıraladı.
Gündoğdu, "2011 yılı içerisinde Erzurum yörelerini anlatan `Sanat Tarihi` adlı bir Erzurum kitabı çıkardık. Erzurum ve çevresindeki yapıları ele alan bu çalışma, daha çok resimsel olarak, İngilizce, Arapça ve Türkçe verildi. Dağıtımı Valilik tarafından yapılan kitapta, gördüğümüz ve ziyaret ettiğimiz yapılar hakkında sanat tarihi açısından tanıtıcı bilgilere yer verdik. Bu kitabı aynı zamana İngilizce olarak piyasaya sürmeyi planlıyoruz." dedi.
Geçtiğimiz yıl Mısır Kahire ve İskenderiye`ye gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, bu gezinin daha sonra halk, öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik olarak tanıtımını yaptıklarını ve bilimsel izlenimlerin, oldukça geniş katılımlı bir konferansla kamuoyuyla paylaşıldığını ifade etti. Gündoğdu, "Mısır`daki Halifeler Türbesi, Tulun Ambi Camii gibi yapıları anlattık, tanıttık. Bu arada Türkiye Mısır arasındaki kültürel, tarihi ve sanatsal ilişkilere de değindik." dedi.

PROF. DR. HAMZA GÜNDOĞDU, BÖLÜMÜN FAALİYETLERİNİ SIRALADI?
Sanat tarihi alanında yürütülen çeşitli kazı ve çalışmaların, düzenlenen konferanslarla paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, "Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayıl Abdulselam Uluçam, Erzurum`a gelerek Hasankeyf kazılarını anlattı. Çok nefis bir konferans oldu. Bölüm kurucusu Ege Üniversitesi`nden emekli Prof. Dr. Rahmi Hüseyin Ünal`ın, 10 yılı aşkın süredir yürüttüğü Beçin kazıları, yine Kültür Merkezimizde meraklılarıyla buluşturuldu. Bunun yanında bölümümüzün öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yurttaş, sanat eserlerinde malzeme ve süsleme unsurları konulu bir konferansa imzasını attı." şeklinde konuştu.
Bunların dışında bölüm öğretim üyelerinin hazırlamış oldukları makale ve kitap çalışmalarıyla sanat tarihi alanında önemli katkılar sağlandığını anlatan Gündoğdu, "Erzurum Müze Müdürlüğü tarafından kontrolümüz dahilinde Cumhuriyet Caddesi`ndeki Cimcime Hatun Kümbeti`nin giriş kısmında sondaj araştırması yaptık. Bu çalışmada kümbetin altındaki mumyalık kısmını ortaya çıkardık. Yine bölüm öğretim üyelerimizin gerçekleştireceği Kemah Kalesi kazısı, önümüzdeki günlerde başlayacak." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı