G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BU İKİ İSMİ KONUŞULUYOR

BU İKİ İSMİ KONUŞULUYOR

BU İKİ İSMİ KONUŞULUYOR

 

Atatürk Üniversitesi seçimlerine odaklandı. Üniversite boyutunda seçimler konuşulurken, şehir boyutunda da seçimler ana gündem maddesi. 

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Mevlüt Said Keleş ve Ömer Çomaklı gibi önde gelen yönetim ekibinin, geçtiğimiz dönem gösterdikleri başarısızlığa dikkat çeken Üniversite kaynakları, yeni dönemde eskiyi hatırlatan hiçbir ismin şansının olmayacağına vurgu yapmaktalar.

Özellikle Ak Parti´ye yakınlığını tescil ettirmek için Aday adayı olan Prof. Dr. Mevlüt Said Keleş´in, yanlı kadrolaşmaların asıl müsebbibi olduğu vurgulanıyor. Rektör Koçak ile birlikte hareket eden ve yanlı kadrolaşmaları kökleştiren Keleş´in, muhafazakar kesimden ve Kırkıncı Hoca Cemaatinden oy almasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Mevlüt Said Keleş´in aday olması halinde Atatürk Üniversitesi bünyesinde görev yapan ve Kırkıncı Hoca Cemaatine bağlı akademisyenlerin görüşü ise; Keleş´in aday olabilecek çalışmalarının olmadığını ifade ediyorlar.

Üniversite yeni isimler ve yeni ekipleri konuşurken, konuşulan isimlerin başında Prof. Dr. Mustafa Ağırman ve Prof. Dr. Serdar Sevimli isimleri ön planda görülüyor. Öte yandan atanacak yeni ismin yaklaşık 2 yıl geçmiş dönemin hatalarını restore etmek için uğraş vereceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: İSMİ KONUŞULUYOR
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli