G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BU KARDEŞİNİZİ BAKANINIZI MAHCUP ETMEYİN

BU KARDEŞİNİZİ BAKANINIZI MAHCUP ETMEYİN

BU KARDEŞİNİZİ BAKANINIZI MAHCUP ETMEYİN

BU KARDEŞİNİZİ BAKANINIZI MAHCUP ETMEYİN 

Başbakan Erdoğan`a referandumda Erzurum`u birinci çıkaracaklarını söylediğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu bakanınızı, kardeşinizi mahcup etmeyin"dedi.

Referandum mitinglerine devam eden Sağlık Prof. Dr. Recep Akdağ, Tortum ve Uzundere`nin ardından dün gittiği Aşkale`de de büyük bir coşkuyla karşılandı. 
Kayserilioğlu Caddesinde toplanan vatandaşlardan referandumda anayasa değişikliğine evet oyu vermelerini isteyen Bakan Akdağ,  Anayasa değişikliği görüşmelerinde CHP`nin TBMM`de yaptığı boykotla BDP`nin referandumda halkı boykota çağırmasının aynı anlama geldiğini söyledi. Akdağ "Bunlar halkın iradesinden korkuyorlar.

 Bırakın halk oyunu kullansın. Türk milletinin büyük ekseriye evet diyecek, bunu biliyorlar, bunun için endişe içindeler."dedi.

ERZURUM TÜRKİYE`DE 
BİRİNCİ ÇIKACAK

Referandumda hedeflerinin Erzurum`da yüzde 75-80 oranında evet oyu çıkarmak olduğunu ve Erzurum`u Türkiye`de birinci çıkaracaklarını vurgulayan Akdağ, "Sayın Başbakan bana Tokat dönüşünde çalışmaların nasıl gittiğini sordu. Ben de `Efendim, biz Erzurum`u oylamada birinci yapacağız` dedim. Kayseri, Konya, Bingöl gibi iller birinci olmak için çok çalışıyorlar. Biz onları da geride bırakacağız. Bu bakanınızı, bu kardeşinizi mahcup etmeyin. Biz Erzurum`u bu oylamada en yüksek evet oyuyla birinci çıkarmalıyız. Çünkü Erzurumlu tarihi boyunca hürriyetin yanında durmuş, tarihi boyunca göğsünü siper etmiş. Bunları bağımsızlığı için, vatanı için, albayrağı ilelebet dalgalansın diye yapmış. Bu günde üstümüzdeki bütün vesayetleri kaldırmak için hep beraber bu oylamada evet diyeceğiz."diye konuştu.

TATİLCİLERE UYARI

Anayasa değişikliği halk oylamasında bir oyun bile büyük önemi bulunduğunu anlatan Akdağ, tatile gelenlerin de bir an evvel oy kullanacakları yerlere dönmek için hazırlık yapmalarını istedi. Akdağ, "Erzurum`a yaz mevsiminde dışarıdan gelen hemşehrilerimiz var. Ramazan olduğu için buradalar. Biliyorsunuz bayramın hemen akabinde referandum oylaması var. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu, vatandaşların sadece oy kullanabilecekleri yerlerde oylamaya katılabilecekleri kararını verdi. Burada olan kardeşlerimizin bir an evvel nerede oy kullanacaklarını öğrenmeleri lazım. Eğer Erzurum`da değil de İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde oy kullanacak kardeşlerimiz varsa bunları uyaralım, biletlerini alsınlar. Birinci gün bayramlarını yapsın, ikinci gün oylarını kullanmak üzere yola çıksınlar. Gitsin oylarını kullansınlar. Bir oy bile bizim yarınlarımıza sahip çıktığımızın bir alametidir."dedi.

MHP`LİLER DE EVET OYU 
VERECEK

Bakan Akdağ, konuşmasında MHP`lilerin de referandumda evet oyu vereceklerine inandığını ifade etti. Kılıçdaroğlu`nun arka bahçesinin gitmesi sebebiyle referandumda hayır cephesinin başını çektiğini kaydeden Akdağ, şunları söyledi: "CHP muhalefetini maalesef Anayasa mahkemesi, Danıştay üzerinden yürütüyor."
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nun Tunceli`de heyecanlanarak genel af vaadinde bulunduğunun altını çizen Akdağ, "Tunceli`de bağıra bağıra bana kuvvet verin, hayır oyu verin genel af ilan edeceğim` diyor. Sonra da yaptıklarını düzeltmeye çalışıyorlar. Düzeltmeye çalıştıkça batıyorlar. Terör örgütü silah bırakırsa ancak genel af olur` diyorlar. Genel af, bu APO`ya da af değil mi? Bu çocuk katilini mi affedeceğiz. Bunu yapamayız."dedi.
Bakan Akdağ, mitingdeki konuşmasında Pakistan`a yapılan yardımlara da değinerek 2 tane sahra hastanesi ve 42 personel gönderdiklerini, bir sahra hastanesi de göndereceklerini kaydetti.  
Bakan Akdağ Cuma namazının ardından Aşkale eşrafıyla basına kapalı bir toplantı yaparak Aşkale?den ayrıldı.

Bakan Akdağ?ın Aşkale ziyaretine Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve çok sayıda partili katıldı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı