G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BÜFELERİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

BÜFELERİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

BÜFELERİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

BÜFELERİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları öncesinde yerinden kaldırdığı eski büfelerin yerine atlı araba ve tramvay şeklinde büfe yerleştirmeye başladı.

 Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları öncesinde yerinden kaldırdığı eski büfelerin yerine atlı araba ve tramvay şeklinde büfe yerleştirmeye başladı.

 

Erzurum şehir kimliğinin yanında kentsel görsel zenginliğiyle de ön plana çıkmaya başladı. 2011 Kış Oyunları öncesinde simit ve mısır satıcılarına dağıtılan modern görünümlü tezgâhların ardından ana caddelerdeki büfelerin şekil ve formu da değiştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere değişik ana caddelere at arabası ve tramvay görünümlü büfeler yerleştirmeye başladı. Bu amaçla Cumhuriyet Caddesi`ndeki Dumlu AVM`nin önündeki eski demir büfe sökülerek yerine at arabası formatındaki büfe yerleştirildi. Kasım ayı sonuna kadar da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile değişik ana caddelerdeki eski büfelerin yerine tramvay, at arabası ve kare tipi yapı modelindeki yeni büfeler yerleştirilecek.

 

 

KENTSEL DOKU GÖRSEL UNSURLAR İLE ZENGİNLEŞTİRİLECEK

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum`un dünya kenti olma yolunda önemli adımlar attığını söyledi. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum`da 25.`si düzenlenecek Üniversite Kış Oyunları için şehre binlerce yerli ve yabancı turistin akın edeceğine vurgu yapan Küçükler, `Erzurum`un kent dokusunu görsel unsurlar ile zenginleştirmeye devam ediyoruz. Ana caddelerdeki bütün eski büfeleri kaldırıp yerlerine kent estetiğine uygun büfeler yerleştirmeye başladık.` dedi. Başkan Küçükler, söz konusu büfelerin ortalama maliyetinin 13 bin TL olduğunu ve bunu da büfe sahiplerinden uzun vadeli eşit taksitlerle alacaklarını sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli