G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BULUTLAR `İŞLEMİ BAKANLIĞIN YAZISI ÜZERİNE YAPTIK

BULUTLAR `İŞLEMİ BAKANLIĞIN YAZISI ÜZERİNE YAPTIK

BULUTLAR `İŞLEMİ BAKANLIĞIN YAZISI ÜZERİNE YAPTIK

BULUTLAR `İŞLEMİ BAKANLIĞIN YAZISI ÜZERİNE YAPTIK 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`ne ait binanın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bölgedeki kaçak yapılaşmayı önleme konusundaki yazıları sonucu binanın mühürlendiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

Palandöken Belediyesi?nin Palandöken Kayak Merkezi?nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü?ne ait binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Dün belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Bulutlar, ? Binanın 2011 kapsamında yaptırılan bir tesis olmadığını, Kayak Merkezi`nde kafalarına göre değil Bakanlığın gönderdiği yazıya göre çalışma yaptıklarını açıkladı.Başkan Orhan Bulutlar Palandöken`de TEDAŞ, ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`ne ait ruhsatsız binalarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan kendilerine yazı gönderildiğini belirtti. 7 Aralık 2010 tarihli bakanlık yazısı üzerine harekete geçtiklerini belirten Başkan Bulutlar, yaptıkları faaliyetin kış oyunları tesislerine yönelik olmadığını ifade etti. Bölgede yapılan 2011 Kış Oyunları tesislerinin hepsinin ruhsatının bulunduğunu açıklayan Başkan Bulutlar, tartışmaya konu olan binanın ruhsatının bulunmadığını belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`ne 2010 yılının 8. ayında uyarı yazısı gönderdiklerini ve tutanak hazırladıklarını vurgulayan Başkan Bulutlar, kurumlar arası münasebetlerin mevzuata uygun olması gerektiğini bildirdi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`ne ait binanın mühürlenmesinden sonra kurumun kendilerine gerekli evrakları getirmeye başladığını da kaydeden Bulutlar, mühürün söküldüğünü de belirtti. Bulutlar, amaçlarının kurumların çalışmalarını engellemek olmadığını sadece prosedürü uyguladıklarını bildirdi. 
Bu arada önceki gün ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`ne ait binanın kapısındaki mühür söküldü. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 10.1 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.7 ° / 5.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 6.4 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu