G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Business Class Bileti Almayıp Business Classta Uçmak İsteyen Vekil

Business Class Bileti Almayıp Business Classta Uçmak İsteyen Vekil

Business Class Bileti Almayıp Business Classta Uçmak İsteyen Vekil

Türkçe Olimpiyatları'na gitmek için THY'nin İstanbul-Chicago uçağına binen Bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile kabin ekipleri arasında yer tartışması yaşandı. Muhammed Çetin başkasına ait bilet ile business class koltuğunda uçmak istedi. Kabin ekiplerinin başkasına ait koltukta uçamayacağını ve kendi yerine geçmesini söylemesi üzerine Çetin, yerinden kalkmak istemedi. Çetin'in görevlilerle tartışmasının üzerine uçağa polis çağrıldı. Tartışmanın ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, diğer milletvekilleri polis tarafından uçaktan indirildi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Çetin, Normalde parası ödenmiş busines class alınmıştı. Ben arkadaşlarımla normal bu mevzuları konuşarak gidelim diye. Fakat bana geçemeyeceğimi söylediler. Başka bir şekilde alırsak onda da uçurtmuyorlar. Bileti başka bir arkadaş aldı biz onla yer değiştirmiştik. Uçağın içindeki bir arkadaş kendi adına bana bilet almıştı. Fakat buraya da söylemişlerdi biz değiştireceğiz diye. Arkadaş ekonomi sınıfına geçti bende diğer arkadaşlarımın yanına geçmiştim” dedi.

Öte yandan, ABD'li bir yolcu da, seferin yaklaşık 3 saat rötar yapması üzerine uçmaktan vazgeçti. Baram isimli yolcu, Uçağın neden gitmediği hakkında hiçbir fikrim yok. Ne olduğunu da bilmiyorum. Uçakta bir gecikme var ve ben biran önce evime gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.

243 yolcusu bulunan THY'nin İstanbul-Şikago uçağı yaklaşık iki buçuk saatlik rötarın ardından havalanabildi.

Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, milletvekili Muhammed Çetin'in başkasının yerine oturmak istediği, bu durumun havacılık kurallarına aykırı olduğu ve Amerika uçuşlarında yolcuların koltuk ve bagajının eşleşmesi gerektiği belirtildi. Bazı yolcuların bağlantılı uçuşlarını kaçırdığı kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı