G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BÜYÜKŞEHİR, SERTİFİKA DAĞITACAK

BÜYÜKŞEHİR, SERTİFİKA DAĞITACAK

BÜYÜKŞEHİR, SERTİFİKA DAĞITACAK

BÜYÜKŞEHİR, SERTİFİKA DAĞITACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 12 Ekim 2009 tarihinde faaliyetlerine başlayan Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezinin Erzurum halkının kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve metropolde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

 Toplum Merkezinde verilen eğitimin örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, ?Bu amaçla toplum merkezi ve meslek edindirme merkezinde 10 aylık zaman içerisinde 25 alanda kurs düzenlenmiş 510 kişinin bu kurslardan faydalanmaları sağlanmıştır? dedi. Merkezlerde ilk dönem kursları olarak 6 mesleki alanda 3 kültürel ve sosyal alanda toplam 9 alanda kurs düzenlenerek 180 kişiye eğitim verildiğini, 18 Mart 2010 tarihinde ikinci dönem kurslarında ise 12 meslek 4 kültürel ve sosyal alanda olmak üzere toplam 16 alanda kurs düzenlenerek toplam 330 kişinin bu eğitimden faydalandırıldığını dile getiren Başkan Küçükler, ?Eğitim alan kursiyerler kurs sonunda istihdam edilebilirlik noktasında özel çalışmalarla desteklendirilmiştir.

 

 Kat Elemanı Yetiştirme ve Servis Elemanı Yetiştirme kursiyerlerinin Polat ve Palan otellerinde staj yapmaları sağlanarak referans mektupları almaları sağlanmış ve 5 kişinin otellerde istihdamı sağlanmıştır. Hasta ve Yaşlı bakımı elemanı yetiştirme kursunda eğitim gören 13 kursiyer Güzide bakım evinde işe başlamış ve Çocuk bakım elemanı yetiştirme kursundan mezun olan 4 kursiyer kreşlere, Saç Bakım ve Kuaförlük kursundan mezun olan 3 kursiyerde kuaförlük merkezlerinde iş için yönlendirilmiştir? diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplum Merkezi sadece eğitimlerin verildiği bir bina olmayıp, yüklendiği rehberlik, danışmanlık ve yönlendirme misyonu ile de çalışmalar yaptığını dile getirerek, ?Psikolog ve Sosyolog desteği ile 200 engelliye davetiye gönderilerek Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi tanıtılarak 100 engelli kayıt altına alınmış, 25 engelliye maaş ve bakım ücreti bağlanması için yönlendirme yapılarak 4 engellinin ortopedik ayakkabı ve tekerlekli sandalye almaları için çalışmalar yapılmıştır. Bununla beraber engellilere yönelik birçok çalışma yapılmıştır. Mesleki ve sanat eğitimlerinin yanında kursiyerler seminerlerle bilgilendirilerek, merkezi kullanan kursiyerler sağlık taramasından geçirilerek poliklinik hizmetlerinden faydalandırılmıştır? şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi?nde yarın düzenlenecek tören ile eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtılacak.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli