G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Buzlama Ve Don Uyarısı

Buzlama Ve Don Uyarısı

Buzlama Ve Don Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Rize, Artvin ve Trabzon kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde İstanbul'da yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Giresun çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olmasını beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgar; Marmara, Karadeniz, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini Meteoroloji bildirdi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...













Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu