G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Çağlayan Siyaseti Bırakıyor Mu?

Çağlayan Siyaseti Bırakıyor Mu?

Çağlayan Siyaseti Bırakıyor Mu?

Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan hükümet revizyonunda kabinedeki görevinde kalsa bile Bakan Çağlayan'ın, önümüzdeki ilk genel seçimde siyaseti bırakacağı ve bu kararını yakın çevresine açıkladığı öğrenildi.

Bakanlık değil siyaset

Hükümette 2 dönemdir bakanlık yapan Zafer Çağlayan, AKP tüzüğünden kaynaklanan 3 dönem kuralına takılmıyor. Ancak buna rağmen Çağlayan, beklemeyecek. Verilen bilgiye göre Çağlayan bu parlamento dönemi sonunda milletvekilliği de dahil siyaseti bırakacak ve ilk genel seçimlerde de milletvekili adayı olmayacak.

Vatan'ın haberine göre Çağlayan, yakın çevresine, "Bakanlığı falan değil, tamamen siyaseti bırakacağım. Herhangi bir oda veya sivil toplum kuruluşuna da dönmem. Artık öyle bir şey de söz konusu değil" dedi. "Ne yapacaksınız?" sorularına da Çağlayan'ın "Balık tutacağım" yanıtını verdiği öğrenildi.

Çağlayan'ın ayrıca "3 dönem sınırı benim için geçerli değil ama benim şu ana kadarki süremi ben 3 dönem sayıyorum. 'Yeter' diyorum ve bitiriyorum" ifadelerini kullandığı bildirildi. Çağlayan henüz bu kararını kamuoyuna resmen açıklamadı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false