G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÇELİK 43 YIL SONRA ÖĞRETMENİNİ BULDU

ÇELİK 43 YIL SONRA ÖĞRETMENİNİ BULDU

ÇELİK 43 YIL SONRA ÖĞRETMENİNİ BULDU

ÇELİK 43 YIL SONRA ÖĞRETMENİNİ BULDU 

Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, okumasında en büyük etken olan ilkokul öğretmenini 43 yıl sonra bulup makamında misafir etti.

27 Ocak 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Erzurum Emniyet Müdürlüğü`ne atanan İbrahim Çelik, büyük bir vefa örneği göstererek 43 yıl önce ilkokul öğretmeni olan hocasını buldu. 
Gaziantep`in İslahiye ilçesi Akınyolu köyünde doğan İbrahim Çelik`in 1968 yıllarında köy okulunda ilkokul öğretmeni Erzurumlu Ahmet Dursun`du. İlkokulu bitiren İbrahim Çelik`in şehirdeki Ortaokula gönderilmesi için babasıyla konuşup ikna etti. Üniversiteyi de başarıyla bitiren İbrahim Çelik, 1979 yılında polis mesleğine girdi. Şu an 1`inci sınıf Emniyet Müdürü olan İbrahim Çelik, okumasında en büyük etken olduğunu söylediği ilkokul öğretmeni Ahmet Dursun `un hayatta olup olmadığını, hayatta ise onu bulup görmeye karar verdi.Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, öğretmenini bulmak için emrindeki polis memurlarına talimat verdi. Yapılan araştırmalar sonucu, 1994 yılında emekli olan Ahmet Dursun`un Konya`ya yerleşerek hayatını burada sürdürdüğü belirlendi. Telefon numarası ile öğretmeni Ahmet Dursun`a ulaşan Emniyet Müdürü Çelik, öğretmenine şu an Erzurum`da görevli olduğunu söyleyip memleketine geldiğinde kendisini misafir etmek istediğini söyledi. Emekli öğretmen Ahmet Dursun, 43 yıl önce öğrencisi olan İbrahim Çelik`in bu davranışı karşısında çok duygulandı ve Erzurum`a gelmeye karar verdi. Önceki gün Erzurum`a gelen Ahmet Dursun, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik`i makamında ziyaret edip çayını içti. Yıllar sonra gerçekleşen buluşmada, gerek Ahmet Dursun`un gerekse öğrencisi olan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik`in duygulu anlar yaşadıkları görüldü. Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, "Babam ortaokula şehre göndermeye yanaşmıyordu. Öğretmenin babamla konuşup onu ikna ederek ortaokula yazılmama vesile oldu. Bugün buralarda olmamda en büyük etken Ahmet öğretmenimdir. Erzurum`a atanınca öğretmenimin de Erzurumlu olduğunu bildiğim için hayatta olup olmadığını araştırmaya başladım. Konya`da yaşadığını öğrenince telefonla ulaştım. Erzurum`a gelerek çayımı içti. Çok duygulu anlar yaşadık. İkimizin de gözünden yaş aktı. Benim için çok önemli bir insandır" dedi. 
Ahmet Dursun ise, "kendisi çok zeki bir çocuk olduğu ilkokulda iki sınıf atlayıp üçüncü sınıftan eğitim almaya başladı. Beni arayıp öğrencim olduğunu söylediğinde çok heyecanlandım. Vefalı öğrencimin İbrahim olduğunu öğrenince ise onu mutlaka ziyaret etmem gerektiğini düşündüm. Yıllar sonra verdiğim emeklerin boşa gitmediğini görmek beni çok gururlandırdı" dedi. Çelik ve Dursun uzun süre baş başa görüşüp hasret giderdiler.

İBRAHİM ÇELİK KİMDİR?

1953 yılında Gaziantep İslahiye doğumlu olan İbrahim Çelik, 1979 yılında polis mesleğine girdi. Polis Akademisini 1986 yılında bitirdikten sonra, Komiser Yardımcısı olarak Polis Akademisinde göreve başladı. 1987-1990 yılları arasında Paris`te UNESCO Daimi Temsilciliğinde Ateşe olarak, 1990-1993 yılları arasında tekrar Polis Akademisinde, 1993-1998 yıllarında Malatya Emniyet Müdürlüğünde değişik rütbelerde görev yapan İbrahim Çelik, 1998 yılında Manisa Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. 2007 - 2010 yılları arasında Kütahya İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Çelik, 13.01.2010 tarihli İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevine atandı ve 27.01.2010 tarihinde göreve başladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı