G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

CEMAL ŞENGEL ADAY OLAMAYABİLİR

CEMAL ŞENGEL ADAY OLAMAYABİLİR

CEMAL ŞENGEL ADAY OLAMAYABİLİR

 

 

24 Haziran 2018´de gerçekleştirilecek olan Erken Seçimlerde İYİ Parti´den Erzurum Milletvekilliği İçin Aday Adayı olan İşadamı Cemal Şengel´in YSK´nın belirlemiş olduğu seçim takvimine göre 26/04/2018 tarihinde Saat 17.00´e kadar Başkanı olduğu Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanlığından istifa edip etmediği tüm kamuoyu tarafından merak ediliyor.

2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu´nun ?Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler? başlıklı 18. maddesinde; ?Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personeller, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar. Kamu tüzel kişiliği olan oda ve dernek temsilcileri de istifa kapsamında yer alıyor.?

Bu nedenle; 2839 sayılı Kanun´un 18. maddesi kapsamına giren Kamu tüzel kişiliği olan Oda ve Dernek temsilcilerinin de Aday Adaylık başvurusu yapabilmeleri için 26/04/2018 tarihinde Saat 17.00´e kadar istifalarını vermeleri gerekliyken Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB)´in Başkanı Cemal Şengel´in 28 Nisan 2018´de yapılan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı´na DAİB Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla katıldığı tüm kamuoyunda konuşuluyor.

CEMAL ŞENGEL ADAY OLAMAYABİLİR

Şayet Cemal Şengel 26/04/2018 tarihinde Saat 17.00´e kadar DAİB Başkanlığından istifa etmemiş, 28/04/2018 tarihinde gerçekleştirilen Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin Seçimli Olağan Genel Kuruluna kadar DAİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde devam etmiş ise Aday Listesinde ismine yer verilmemesi bekleniyor. 

ŞİMDİ GÖZLER İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI İBRAHİM DUMLU´DA

İYİ Parti´den 1 Mayıs 2018´de Erzurum Milletvekilliği için Aday Adayı olduğunu duyuran İşadamı Cemal Şengel´in, Yüksek Seçim Kurulu YSK´nın takvimine göre 26/04/2018 saat 17.00´a kadar Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB)´in Başkanlığından İstifa edip etmediği tüm kamuoyu tarafından merak ediliyor.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu´ya Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın 76. maddesinin son fıkrasında yer alan ?Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personeller, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar. Kamu tüzel kişiliği olan oda ve dernek temsilcileri görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacakları ve milletvekili seçilemeyecekleri belirtilmiştir. İbaresini yeniden hatırlatarak kamuoyunu ve Partili seçmenini detaylı bir biçimde aydınlatmaya davet ediyoruz.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false